Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona ficant sobres a una bústia i una altra imatge d'una persona amb cara de sospita

El Banc d'Espanya avisa del document que ja hauries d'haver rebut a casa

Des del vostre portal especialitzat Client Bancari, el Banc d'Espanya ha avisat sobre un document que hauria d'arribar aviat a la teva bústia

Durant el mes de gener, quan comença l'any, cada entitat compta amb l'obligació d'enviar un informe als clients sobre els seus comptes i productes contractats. Així ho ha recordat el Banc d'Espanya a través del portal Client Bancari.

Aquesta informació s'ha de rebre a través de correu ordinari o per la bústia disponible a la banca en línia. Això últim succeirà si el client ha triat aquesta com a forma de comunicació amb la seva entitat. Per això és important estar atent a aquestes vies informatives.

Quina informació has de rebre en aquest resum anual

Dins de l'informe ha d'aparèixer un tipus d'informació o un altre depenent dels productes que tinguis contractats amb el banc. És a dir, les dades canviaran si és un compte bancari o si es tracta de préstecs o altres crèdits.

Comptes bancaris

El Banc d'Espanya indica que, en el cas dels comptes bancaris, l'entitat ha d'informar de les comissions per compte contractat. Cada document inclourà les comissions aplicades l'any natural anterior amb tots els imports.

D'altra banda, també hi han de constar els tipus d'interès creditor i de descobert que s'apliquin al saldo del compte. També els interessos totals meritats en aquest any. En aquest cas, 2023.

Préstecs o crèdits

Per la seva banda, la cosa canvia amb altres productes bancaris, com són els préstecs i els crèdits. En aquest cas, ha d'aparèixer un resum complet dels interessos, tant cobrats com pagats. Així mateix, també ha d'aparèixer un resum complet de les comissions i les despeses meritades per cada servei que hagi prestat el banc l'any anterior.

Aquesta comunicació ha de ser personal

El Banc d'Espanya recorda que aquesta comunicació ha de ser personal i elaborada de manera individualitzada. Això passa fins i tot encara que el client és cotitular d'algun d'aquests productes bancaris. És a dir, cada cotitular rebrà la informació.

Aquest resum anual, per part seva, s'ha d'ajustar al model que s'estableix a l'Annex 5 de la Circular 5/2012 de 27 de juny del Banc d'Espanya.