Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un caixer del Banc Sabadell amb una persona fent una operació, i una altra imatge d´una mà amb diversos bitllets de 200 euros

El Banc Sabadell alerta d'una nova estafa: compte si reps aquest SMS

L'entitat financera ha enviat un avís sobre una estafa que pot afectar molts dels usuaris

En els darrers temps, s'ha detectat una nova estafa que utilitza el nom del Banc Sabadell per enganyar els usuaris. Aquesta estafa es fa a través d'SMS i té com a objectiu obtenir informació personal i financera de les víctimes.

Amb l'objectiu d'evitar que les víctimes es continuïn multiplicant, l'entitat financera ha enviat un missatge als clients. A més, explica en què consisteix aquesta estafa i com et pots protegir.

És així l'estafa de l'SMS del Banc Sabadell

L'estafa comença amb la recepció d'un SMS que sembla provenir del Banc Sabadell. El missatge sol alertar l'usuari sobre un suposat problema amb el vostre compte bancari. Per resoldre'l, se us demana que feu clic en un enllaç inclòs a l'SMS.

Notificació de missatge de text d'un número de telèfon amb el remitent
A l'SMS se li indica a la víctima que el seu compte ha estat bloquejat | Redes sociales

Un cop l'usuari fa clic a l'enllaç, és redirigit a una pàgina web que imita la del Banc Sabadell. En aquesta pàgina falsa, se us demanarà que introduïu les vostres dades personals i bancàries, com ara el número de compte, la contrasenya i el PIN. Els estafadors utilitzen aquesta informació per accedir als comptes bancaris de les víctimes i robar els diners.

Com reconèixer un SMS fraudulent

Per evitar caure en aquesta estafa del Banc Sabadell, és important saber com reconèixer un SMS fraudulent. Aquí us deixem alguns senyals d'alerta:

  • Enllaç sospitós: els bancs mai et demanaran que facis clic a un enllaç per resoldre problemes de seguretat. Si reps un SMS amb un enllaç, desconfieu.
  • Urgència: els missatges que intenten crear un sentit d'urgència, com ara "actua ara" o "el teu compte serà bloquejat", solen ser fraudulents.
  • Errors gramaticals: els SMS fraudulents sovint contenen errors gramaticals o d'ortografia.
  • Sol·licituds d'informació personal: mai no proporcionis informació personal o bancària a través d'un enllaç en un SMS.
La imatge mostra un missatge de text que sembla un intent de pesca, on s'esmenta que a partir del 30/05/2024 no es podrà utilitzar el compte bancari a menys que s'actualitzi el sistema de seguretat en un enllaç proporcionat. A la dreta, es veu una pàgina web falsa que imita l'accés a la banca en línia de Sabadell, sol·licitant dades personals. A la part inferior de la imatge, hi ha un requadre groc amb la paraula “TIMO” en lletres grans, indicant que es tracta d'un frau.
Els delinqüents clonen la web del Banc Sabadell per robar les dades i els diners | Maldita

Per part seva, si reps un SMS sospitós que sembla provenir del Banc Sabadell, segueix aquests passos:

  • No feu clic a l'enllaç: evita fer clic a qualsevol enllaç inclòs a l'SMS.
  • No donis informació personal: no ingressis les teves dades personals o bancàries a cap web on arribis per un enllaç en un SMS.
  • Contacta amb el Banc Sabadell: truca al servei d'atenció al client del Banc Sabadell per informar-vos sobre l'SMS i verificar si realment hi ha algun problema amb el vostre compte.
  • Elimina l'SMS: esborra el missatge del teu telèfon per evitar fer clic a l'enllaç per accident en el futur.