IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Banc Sabadell cau amb força a la Borsa

Dispara els seus beneficis un 134% més que l'any anterior, però no compleix les expectatives

El Banc de Sabadell es desploma un 9% a la Borsa després de donar a conèixer els seus resultats de 2019. Tot i el benefici de 134% més el 2019 respecte a l'any anterior, la reacció del mercat ha estat negativa. Els resultats del quart trimestre no han complert les expectatives marcades, registrant una pèrdua de 15 milions d'euros davant els 16,7 milions de guanys que s'esperaven.

El Banc Sabadell va guanyar 768 MEUR el 2019, un 134% més que l'any anterior, quan l'entitat va haver de fer front als problemes de TSB. Sense comptabilitzar TSB, el benefici net atribuït del grup Banc Sabadell va ser de 813 MEUR, un 43,1% més interanual, segons ha informat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'entitat ha destacat que durant el 2019 la filial TSB ha confirmat la seva evolució positiva i ha iniciat el desenvolupament del seu nou pla director, basat en la millora de l'eficiència, l'increment dels ingressos del negoci bancari, la rendibilitat i la transformació digital.

Pèrdua de beneficis del BBVA i CaixaBank

Els beneficis del BBVA han caigut un 35% interanual durant el 2019, fins als 3.512 milions d'euros, segons ha informat l'entitat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'entitat atribueix aquest descens a l'impacte de l'ajustament del fons de comerç als Estats Units i al fet que el 2018 el BBVA va generar plusvàlues per la venda del seu negoci a Xile.

CaixaBank, per la seva banda, també ha experimentat una caiguda. Ha obtingut uns beneficis de 1.705 milions d'euros durant el 2019, xifra que representa un descens del 14,1% respecte a l'any anterior, segons ha informat aquest divendres l'entitat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El descens s'explica per l'impacte que encara arrossega de l'ERO a més de 2.000 treballadors, que va suposar una despesa bruta de 978 MEUR.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari