IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Pèrdua de beneficis de BBVA i CaixaBank durant el 2019

BBVA atribueix el descens a l'impacte del negoci als Estats Units i CaixaBank continua ressentint-se de l'ERO a més de 2.000 treballadors

Els beneficis del BBVA han caigut un 35% interanual durant el 2019, fins als 3.512 milions d'euros, segons ha informat l'entitat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'entitat atribueix aquest descens a l'impacte de l'ajustament del fons de comerç als Estats Units i al fet que el 2018 el BBVA va generar plusvàlues per la venda del seu negoci a Xile.

En cas de no haver-se produït aquestes dues circumstàncies, el BBVA hauria obtingut uns beneficis de 4.830 milions d'euros, xifra que representa un increment del 2,7% i la xifra més alta des del 2019, impulsats per l'augment dels ingressos més recurrents i la contenció de despeses d'explotació. L'entitat proposarà un pagament de 0,16 euros bruts per acció l'abril del 2020, en la línia de l'any anterior.

La taxa de morositat més baixa dels últims deu anys

Pel que fa al valor de les accions més dividends, es va situar en els 6,53 euros a desembre del 2019, el què suposa un increment de l'11,5% en comparació amb l'exercici anterior. De cara a l'abril, l'entitat proposarà un pagament efectiu 0,16 euros bruts per acció, els mateixos que l'any passat, després que el passat octubre ja abonés 0,10 euros, deixant el total del dividend en 0,26 euros.

D'altra banda, la taxa de morositat es va situar en el 3,8% al tancament de l'exercici, el què suposa la xifra més baixa dels darrers deu anys, mentre que la taxa de cobertura ho va fer en el 77%, el nivell més alt en aquest mateix període.

CaixaBank també perd beneficis per l'ERO

CaixaBank ha obtingut uns beneficis de 1.705 milions d'euros durant el 2019, xifra que representa un descens del 14,1% respecte a l'any anterior, segons ha informat aquest divendres l'entitat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El descens s'explica per l'impacte que encara arrossega de l'ERO a més de 2.000 treballadors, que va suposar una despesa bruta de 978 MEUR.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari