Acut al metge després d'anys amb maldecap i li troben un cuc parasitari al cervell

Gerardo Moctezuma, un ciutadà de Texas, va fer-se nombroses proves fins a descobrir l'origen de la cefalea

Feia anys que Gerardo Moctezuma, un ciutadà de Texas (EUA), patia cefalees intenses. Uns maldecaps crònics que el feien suar i, fins i tot, l'induïen a les nàusees i al vòmit. Malgrat haver assistit a nombrosos metges i fer-se proves, la causa del seu dolor era totalment desconeguda. Fins fa poc.

Gerardo es va sotmetre a una tomografia i, gràcies a això, els metges van confirmar un dels seus temors: la possible invasió d'un ésser viu. Les imatges, doncs, van mostrar que l'home tenia un llambric solitari al cervell. Afortunadament, Gerardo va poder entrar a quiròfan i posar fi al seu patiment. Aquests paràsits, que viuen al sistema digestiu, solen introduir-se al cos humà quan s'ingereix o es beu un aliment infectat pel cuc o els seus ous. Normalment, les solitàries provenen de productes de carn de vaca o de porc cru o mal cuit.

Un cas mortal

Tot i que no és comú, la neurocisticercosi —nom que rep la infecció— pot arribar a ser mortal. L'any passat, al maig, un jove de 18 anys va ingressar en un hospital de Farīdabād (Índia) amb convulsions i un fort i incessant maldecap que tenia des de feia una setmana. El primer examen mèdic va confirmar que el pacient estava en un estat de confusió, però els especialistes no van saber esbrinar què li passava exactament i per què. Dues setmanes després el jove va morir.

Després de mort, els neuròlegs, que van observar en un principi que el noi tenia «nombroses lesions quístiques ben definides tant en la zona del còrtex cerebral com al tronc encefàlic i el cervell», van determinar que la parasitària, anomenada Taenia solium, era la causant de l'afectació.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari