Pla general de professionals del Banc de Sang i Teixits analitzant mostres

Els hospitals catalans només tenen reserves de sang per a set dies

El marge de cobertura òptim són deu dies | El Banc de Sang ho atribueix a l'onada de calor

El Banc de Sang ha alertat que els hospitals catalans necessitaran 20.000 donacions de sang durant el mes d'agost —unes 800 diàries— per atendre malalts i accidentats. Segons l'entitat, durant el juliol les aportacions de la ciutadania han baixat un 20% a Catalunya en relació a l'any passat, mentre que el subministrament als hospitals ha augmentat un 10%.

El descens té a veure, segons l'entitat, amb els episodis de calor. En aquests moments hi ha reserves de sang per a set dies, quan, subratlla, allò òptim és que n'hi hagi per a deu.  Dels grups més sensibles, els negatius, hi ha sang per a tres dies, per la qual cosa l'entitat demana a les persones amb aquest grup sanguini que s'acostin a donar-ne abans de marxar de vacances.

Finalment des del Banc de Sang recorden que el 15 de juliol es va activar la campanya 'Aquest estiu, anima't a donar sang', que proposa que tothom que faci una donació comparteixi la imatge a través de les xarxes socials per animar altres persones a seguir el seu exemple.

També et pot interessar...