Caixer del banc Santander

El Banc Santander anuncia un canvi que afecta tots els seus clients a Espanya

El Banc Santander modifica el seu horari a partir de la setmana que ve

El Banc Santander ha donat una bona notícia als seus clients les últimes hores. I és que el banc espanyol ha pres la decisió que l'horari de caixa sigui més ampli a partir de la setmana vinent.

Santander ha comunicat a la seva plantilla de la xarxa d'oficines que les hores de disponibilitat d'atenció al públic s'ampliaran fins a tres hores més. Per tant, el tancament de les oficines bancàries es produirà a les 14:00 des del pròxim dilluns 14 de febrer.

Nous horaris d'atenció al públic al Banc Santander

Així les coses, el banc prestarà atenció als seus clients a l'oficina des de les 8:30 fins a les 14:00, i no com es feia abans, fins a les 11:00. Una ampliació que segur agrada i molt a les persones que no poden anar tan aviat al banc per fer les seves gestions.

Persones fent cua al Banc Santander
El Santander modifica els seus horaris de caixa | Europa Press

A més, en el cas de les oficines 'Smart Red', les hores s'amplien també, i passa a ser de cinc hores, entre les 9.00 i les 14.00.

Això sí, per a aquells que no siguin clients continuaran amb les hores fixades, podent fer ús de la caixa els dimarts i els dijous, de 9:00 a 10:30. Aquest horari també es manté per a tots els pagaments de rebuts en efectiu.

Mesures per atendre les persones més grans de 65 anys

D'altra banda, Ana Botín, presidenta del Banc Santander, va avançar fa poc temps que el banc estava estudiant noves mesures. Aquestes tenen a veure amb l'atenció a les persones més grans i va apuntar que les oficines ja tenien personal per atendre-les de manera prioritària.

Presidenta banc santander
Ana Botín, presidenta del Banc Santander, estudia noves mesures a favor dels majors de 65 | Europa Press

Aquest anunci arriba després que Carlos San Juan, de 78 anys, dugués a terme una campanya per demanar una «atenció més humana» a les oficines bancàries.

Ahir, Sant Joan va fer el lliurament simbòlic de les 600 000 signatures recollides a la campanya Soc gran, no idiota al Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital.

D'altra banda, el president de l'Associació Espanyola de Banca, José María Roldán, revelava que presentarà una modificació del protocol estratègic al Ministeri d'Economia. I és que vol posar solució a les persones grans que no poden utilitzar les vies digitals per operar amb el banc.

«El problema que ha posat de manifest Carlos San Juan existeix, és diferent del que teníem identificat i és real», deia el president de l'AEB. Alhora, aquest ha recordat que el sector bancari va signar el 2021 un protocol per assegurar la prestació de serveis a les zones rurals. I és que és conscient que la transformació digital podia provocar «certes tensions d'exclusió financera».

Mans d'una persona gran que sosté la cartera i algunes monedes.
Des del Santander volen solucionar el problema de les persones grans amb les operacions digitals | Canva

Més enllà d'aquesta mesura sobre els horaris, el Santander ja va posar en marxa un projecte propi anomenat 'Pioner@s' a finals del 2020. El va dur a terme per conscienciar els empleats i promoure la digitalització dels clients que superen els 65 anys. Aquest pla radicava en un paquet de funcionalitats més adaptades a les necessitats de la gent gran.

Ambaixador sènior del Banc Santander

Sobre l'atenció a la gent gran, l'entitat va més enllà i implantarà la figura de l'ambaixador sènior. Volen ajudar els clients grans que ho desitgin perquè tinguin un coneixement més gran dels canals digitals.

Primer pla de les mans d'un avi
El Banc Santander implantarà un "ambaixador sènior" per ajudar els grans | GTRES

El Santander assegura un servei presencial a gairebé la totalitat d'Espanya, amb una xarxa de 2000 oficines, i més de 1000 agents. Alhora, hi ha un acord amb Correus que garanteix els serveis bancaris bàsics a 1500 municipis on no hi ha oficina bancària.

Així mateix, ofereix una atenció digital als seus clients perquè operin amb el Banc Santander quan vulguin a través dels canals (app i web) i atenció telefònica. A l'àmbit telefònic, també tenen un servei d'atenció preferent per a la gent gran.