Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del logo exterior de Banc Santander

El Banc Santander no es deixa guanyar fàcilment: l'oferta que sorprèn els clients

El Banc Santander ofereix un dipòsit amb una alta remuneració

La batalla que enfronta els bancs per aconseguir un nombre més gran de clients ha portat algunes entitats a moure fitxa. Una ha estat el Santander, que n'ha sorprès molts amb la seva última decisió.

En aquest escenari particular té un paper molt destacat l'increment dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu (BCE). A través dels dipòsits i altres productes financers intenten guanyar quota de mercat. L'organisme que presideix Christine Lagarde eleva aquest índex fins al 4,5 %, però l'interès mitjà dels dipòsits a Espanya es queda en 2,33 %. Aquesta dada és del juliol i amb les setmanes s'ha pogut apreciar un augment considerable en aquest sentit.

Alguns bancs, sobretot aquells que operen de manera digital, són els que més atreviment han mostrat fins ara. N'hi ha uns quants que proporcionen unes rendibilitats que ronden el 3 %. És el cas, per exemple, d'Evo Banco, publica Ok Diario. Disposa d'un dipòsit a 12 mesos amb un interès del 2,85 % sense cap vincle. Per tant, no requeriran ni domiciliar nòmina ni tampoc la contractació de productes.

Exterior d´una oficina d´Openbank del grup Santander a Barcelona
El Santander, mitjançant Openbank, ofereix una alta rendibilitat en un dels seus dipòsits. | Lofor

També hi trobem entitats estrangeres que operen a Espanya i que ja s'aproximen al 4 % de rendibilitat. Entre ells hi ha el 'Dipòsit Tu' de Renault Bank, que arriba al 3,85 %. Per la seva banda, el Compte Facte de BBF es col·loca al 4,06 %.

El Santander no es vol quedar enrere

El Banc Santander intenta posar-se a l'altura dels seus competidors principals. Per això recorre a un nou dipòsit a 6 mesos a través d'una de les seves companyies afiliades, com ara Openbank. La rendibilitat arriba al 3,07 %, per sobre del 2,33 % de la mitjana del mercat a Espanya.

Aquest producte només està a l'abast dels seus clients. Per beneficiar-se d'aquestes condicions caldrà complir una sèrie de requisits. Entre aquests, domiciliar una nòmina o qualsevol altre tipus d'ingrés mensual de com a mínim 600 €. Es pot donar el cas que no hi hagi la possibilitat de complir les exigències de vinculació. Si això passa, la remuneració es reduiria al 2,01 %.

Al portal esmentat indiquen que està protegit pel Fons de Garantia de Dipòsits d'Entitats de Crèdit. En cas de fallida, es garanteix el reemborsament de l'import dipositat fins a un màxim de 100.000 €.

Muntatge amb una dona introduint la targeta de crèdit en un caixer automàtic i un cercle amb una mà agafant diversos bitllets d'euro
Els dipòsits dels bancs es veuran millorats durant els pròxims mesos. | Getty Images

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Què faran la resta de bancs?

El moviment del Santander ha pogut enxampar per sorpresa molts dels seus competidors. Fa temps, els bancs principals d'Espanya ja havien advertit dels seus plans. No plantejaven l'opció de millorar els dipòsits que oferien als usuaris. 

Des de fa mesos el govern espanyol insistia aquestes entitats perquè oferissin més rendibilitat, però fins ara es resistien a fer-ho. No es descarta que al llarg dels pròxims mesos la competència del Santander també mogui fitxa en aquest sentit. Quan un d'ells ofereixi una proposta interessant, la resta hauria d'anar darrere.

L'increment dels tipus d'interès del BCE ha de servir de trampolí per a les companyies financeres. Això permetrà que facilitin una remuneració més gran als dipòsits. Aquesta pujada de tipus ha modificat completament el mercat financer.

Fins fa un temps, els dipòsits es presentaven amb unes rendibilitats especialment baixes. Per als clients suposaven un producte poc cridaner, cosa que els empenyia a invertir en altres. És el cas, per exemple, dels fons d'inversió, accions o Lletres del Tresor. Tanmateix, ara ja comencen a gaudir de quelcom molt més atractiu per als estalviadors. Queda per saber fins on arribaran els tipus.