Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una dona traient diners d'un caixer i una altra d'una persona amb monedes d'euro a la mà

Els bancs que més comissions cobren als pensionistes, segons l'OCU

L'OCU denuncia la situació de milers de jubilats, que arriben a pagar anualment fins a 104 euros en comissions

Si per alguna cosa estan descontents els clients dels bancs, especialment els jubilats, és per les comissions que els cobren, segons denuncia l'OCU. Hi pot haver una diferència de més de 100 € entre les comissions que et pot cobrar en un banc o un altre quan estàs jubilat i domicilies la teva pensió.

L'OCU posa sobre la taula les notables diferències de cost dels que utilitzen més l'atenció presencial en detriment de la banca en línia. I és que a les persones grans els estan complicant cada vegada més la manera de fer les seves gestions al banc.

¿Ha mejorado la atención bancaria a los mayores?

Amb tot, aquest organisme ha comparat les comissions que cobren els diferents bancs del nostre país als pensionistes. I ha posat l'exemple d'un jubilat amb una pensió d'uns 900 € que té targeta de dèbit i fa una transferència mensual de 300 €.

Els pensionistes ho estan patint: els bancs que més els cobren en comissions

Sens dubte, els bancs que més comissions cobren anualment amb les condicions esmentades són el Sabadell, amb 104 €, BBVA, amb 96 €, i Bankinter, amb 78 €. A la banda oposada, sobre el Compte Dia a Dia de CaixaBank, els jubilats estan d'enhorabona, perquè no els cobren cap mena de comissió.

Bancs amb comissions més grans un jubilat amb una pensió de 900 euros

ENTITAT

COMISSIÓ ANUAL

Banc Sabadell

104 euros

BBVA

96 euros

Bankinter

78 euros

Pel que fa a les comissions que cobren per a qualsevol transferència de forma presencial a una oficina bancària, parlem de fins a un 0,4% del valor de l'operació. Això passa amb el Compte Nòmina Va Amb tu de BBVA, Pla Zero d'Unicaja, Compte Pensió d'Ibercaja, Compte 0,0 de Caixa Laboral i Compte OK Plus de Kutxa Bank/Cajasur.

D'altra banda, per treure diners a la finestreta, poden pagar fins a dos euros per cada operació al BBVA, retirant menys de 2.000 €. I en el cas de CaixaBank, els més grans de 65 anys abonen dos euros des de la cinquena retirada mensual, mentre que les cinc primeres no tenen cost.

Les diferents comissions a pagar per part dels pensionistes, segons l'OCU

Si ens fixem en el manteniment de les targetes de dèbit, el cost de mantenir-les cada any és el següent. El que més cobra és Bankinter amb el Compte Pensió, amb 30 € de cost. El Compte Pensió d'Ibercaja genera una comissió de 28 €.

Comissions dels bancs per diferents gestions

TIPUS DE GESTIÓ

COMISSIÓ

Treure diners en finestreta

2 euros


- BBVA: Retirades inferiors a 2.000 euros


- CaixaBank: els més grans de 65 des de la cinquena retirada mensual

Manteniment de les targetes de crèdit

- 30 euros: Compte Pensió de Bankinter


- 28 euros: Compte Pensió d'Ibercaja


- 25 euros: Pla Tu Tries de Globalcaja


- 18 euros: Compte Pensionistes de Cajamar

Manteniment del compte

- 80 euros: Compte Sabadell (només domiciliada la pensió i rebuts)


- 12 euros: Pla Tu Tries de Globalcaja (només domiciliada la pensió i les compres amb targeta)

Mentrestant, el Pla Tu Tries de Globalcaja et cobra una comissió de 25 €. I són 18 € de comissió per al Compte Pensionistes de Cajamar, amb excepció que siguis soci de la caixa aportant com a mínim 1.037 €.

Per al manteniment del compte, també cal pagar una comissió i arriba als 80 € al Compte Sabadell si només tens domiciliada la pensió i els rebuts. Pel que fa al Pla Tu Tries de Globalcaja, la comissió seria de 12 € si només tenen domiciliada la pensió i les compres són a través de targeta.