Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Edifici de pisos

Els bancs que concedeixen hipoteques del 95 % amb uns requisits molt simples

Si vols comprar el teu primer habitatge, trobaràs algunes facilitats

Els joves estan en desavantatge a l'hora de comprar un habitatge. A causa de les condicions hipotecàries que ofereixen la majoria dels bancs, les persones interessades a adquirir un immoble han de comptar amb una gran quantitat d'estalvis. Junt amb els problemes de l'alt atur juvenil i altres qüestions, això resulta impossible la majoria de vegades. Per aquest motiu, molts governs hi han intentat oferir facilitats.

En aquest sentit, la Comunitat de Madrid ha creat el pla «El meu primer habitatge». A més, s'han unit cinc entitats bancàries per oferir als joves fins al 95 % del valor de l'immoble. Això fa que els estalvis necessaris baixin de manera considerable.

Els requisits per obtenir una hipoteca avantatjosa

Tanmateix, no tots els interessats podran beneficiar-se del pla «El meu primer habitatge». Per poder-hi accedir, també cal complir una sèrie de requisits imprescindibles. En primer lloc, els joves han d'acreditar que han viscut de forma legal a la Comunitat de Madrid ininterrompudament durant els dos anys anteriors a la data en què sol·licitin el préstec. D'altra banda, tampoc no poden tenir una altra casa en propietat, ni a la Comunitat de Madrid, ni a cap altra comunitat del país.

Qui concedirà el préstec hipotecari?

Quan s'hagi comprovat que es compleixen tots els requisits necessaris, el préstec hipotecari el concedirà el banc. Tot i això, no tots tindran capacitat per fer-ho. Hi ha algunes entitats que s'han adherit al conveni juntament amb l'administració autonòmica. De fet, el que més crida l'atenció és que els imports superaran el 80 % del valor de l'immoble i, fins i tot, poden arribar fins al 95 %.

No obstant això, un altre dels requisits per accedir a aquest avantatge és que l'habitatge no tingui un preu superior a 390.000 €. Sempre es pren com a referència el valor de taxació o el preu de compravenda, si escau.

Foto d'un bloc de pisos.
És imprescindible haver viscut els últims dos anys a la Comunitat de Madrid. | Getty Imatges

Aquests són els 5 bancs adherits al pla

Com dèiem, són cinc els bancs que, de moment, s'han adherit al pla «El meu primer habitatge» de la Comunitat de Madrid.

En primer lloc, trobem Ibercaja: la seva «Hipoteca Vamos Joven Variable» compta amb un interès d'euríbor de +0,75 %. A Ibercaja hi ha la «Hipoteca Vamos Joven Fija», amb un interès de l'1,75 %. El banc Imagin, de CaixaBank, ofereix la seva «Hipoteca Joven Imagin Comunidad de Madrid», amb un interès del 2,70 %.

D'altra banda, el Santander compta amb la «Hipoteca Joven Variable», amb un interès de l'euríbor +0,88 %, i amb la «Hipoteca Joven Fija», amb un interès de l'1,76 %. Per últim, el banc MyInvestor té entre els seus productes la «Hipoteca Sin Entrada», que té un interès del 2,99 %.

Pla «El meu primer habitatge»: una bona opció

Aquest pla es troba dins de l'Estratègia de Protecció a la Maternitat i Paternitat i de Foment de la Natalitat i Conciliació 2022/26. I per fomentar-ho està dotat, a més, amb 4.800 milions d'euros. Com han indicat des d'un comunicat oficial: «Habitualment, les entitats financeres concedeixen al comprador d'un habitatge un finançament que no supera el 80 % del valor».

Tot i això, «en el marc del programa "El meu primer habitatge", destinat a joves de fins a 35 anys que no disposin d'estalvis suficients per fer front al pagament de la totalitat del 20 % restant, es facilitarà l'accés a un finançament hipotecari de fins al 95 %».

Informa't als bancs adherits

Si estàs interessat a sol·licitar aquesta hipoteca del 95 % a la Comunitat de Madrid, pots informar-te sense compromís a qualsevol de les entitats bancàries adherides al pla. Totes et facilitaran informació sobre el procediment que cal seguir per beneficiar-se del préstec.