Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una persona pagant amb targeta i rodona amb bitllets d'euro

El tripijoc per recuperar part dels diners que gastes en les teves compres

Al cap del mes es pot aconseguir una important quantitat de diners

Les dificultats per arribar a final de mes fa que moltes famílies hagin de recórrer a diferents estratègies per estalviar. Algunes han descobert un truc per recuperar una part del que gasten en les compres.

En realitat, els bancs s'encarreguen de tornar un percentatge de les operacions esmentades sempre que es pagui amb un mètode concret. No deixa de ser una estratègia més per part de les entitats per captar nous clients i també afavorir el consum.

Avui dia, qualsevol ciutadà disposa d'un compte bancari. S'hi sol ingressar una nòmina o una pensió, però també serveix per fer front als diferents rebuts. En general, a un compte se li associa una targeta de crèdit o de dèbit amb què fer compres en espais físics o en línia.

Tot i això, l'ús d'aquestes últimes també implica una sèrie d'avantatges, publica el portal Noticias Trabajo. Desvela una llista amb les entitats que tornen diners per fer compres amb les targetes; el client recuperarà una part del que hagi gastat.

Muntatge d'un datàfon i rodona amb bitllets de 50 euros
El pagament amb targeta permetrà que ens tornin un percentatge del que hem gastat | Getty Images

Sol estar associat a un percentatge concret independentment del que es consumeixi. Per tant, com més diners es gastin, més ens tornarà el banc al compte. Tot i això, aquesta política no l'apliquen totes les companyies financeres.

Pot ser que algunes fins i tot carreguin comissions als seus clients per l'ús. Per això, és molt important analitzar les característiques de cadascuna abans de prendre una decisió.

Entre les despeses més freqüents hi ha les quotes d'emissió, manteniment o renovació. Però també els interessos per finançament quan es tracti d'una de crèdit o recàrrecs per operacions que no hi estiguin incloses.

Quins bancs em permeten recuperar diners?

Hi ha tres bancs amb què es podrà recuperar una part dels diners que es gastin en compres. Un és el Sabadell, a través de la targeta BS Card. És una targeta de dèbit sense comissions.

Tornen el 3% de totes les adquisicions que s'efectuïn fins al 31 d'octubre i tinguin vinculació amb el compte en línia de l'entitat. Regalen 200 euros per la domiciliació de la nòmina i ofereixen una rendibilitat del 2,5% TAE.

Home en un caixer del Banc Sabadell i cercle vermell amb mans i bitllets
El Banc Sabadell és un dels bancs que millors condicions ofereix en aquest sentit | Europa Press, Getty Images

En el cas de fer ús d'aquesta targeta a les benzineres Galp, s'obtindrà una rebaixa del 2% als proveïments. Està associat al Compte Clar, que també obsequia els usuaris amb un premi de 300 euros per la domiciliació d'un ingrés i la remuneració arribarà al 2% TAE fins a 15.000 euros durant el primer exercici.

Finalment, un altre banc que ens pot resultar molt interessant per les seves propostes és ING. Amb la targeta de crèdit ens reemborsaran un 3% per posar combustible a les estacions de servei Shell i Galp. A més, arriben fins a un 25 % de descomptes amb Shopping Taronja. No implicarà una despesa i no tindrà comissions.

Quina pot ser la millor opció?

Com acabem de comprovar, els bancs se les han pensar bé per aconseguir nous clients, i aquest tipus d'ofertes els poden resultar de gran utilitat. Però de totes les propostes presentades, la del Banc Sabadell sembla la més avantatjosa, sobretot perquè ens permetrà fer compres a qualsevol negoci.

Tot i això, la resta d'entitats, per recuperar la despesa invertida, ens obligaran a realitzar la despesa principalment en benzineres. I per a tu, quina oferta és la més interessant?