Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gossos rescatats

Investiguen una banda dedicada al segrest de mascotes a Barcelona

Es té constància que ja ha matat a quatre animals perquè els seus propietaris no han pagat el rescat

Gossos rescatats
Els Mossos investiguen una banda que es dedica a segrestar mascotes a Barcelona | Catalunya Diari

 

Els Mossos d'Esquadra busquen a una o a diverses persones que es dediquen a segrestar gats i gossos a Barcelona sobretot al districte de Sant Marti, segons avança 'Crónica Global'. Els mètodes que fan servir són força violents, per això, tant els Mossos com la Guàrdia Urbana de Barcelona han alertat als ciutadans perquè tinguin cura de les seves mascotes, ja que es té constància que la banda ja ha matat a quatre animals perquè els seus propietaris no han accedit al xantatge.

Per al moment la investigació s'està duent a terme amb discreció, motiu pel qual els portaveus de la policia no han volgut revelar si ja s'han iniciat les diligències al respecte per no perjudicar el curs de les investigacions, segons el mateix mitjà.

Demanen 1.000 de rescat

Tot i això, algunes fonts policials no oficials han informat que els segrestadors retenen a les mascotes que, normalment, capten als mateixos domicilis o a parcs i demanen 1.000 euros per al seu rescat.  Si els amos no paguen o ho fan tard, aquests maten als animals sense pietat per no deixar rastre i seguir la roda buscant a aquells que sí que estiguin disposats a pagar.

Una setmana enrere, i sempre segons el mitjà esmentat, el grup va segrestar la mascota d'un veí i davant la negativa d'aquest de pagar el rescat, la banda va llençar al gos des d'un tercer pis d'un bloc de pisos. Dins del mateix districte va fer igual amb un altre animal al qual, davant la negativa al xantatge del seu propietari, van llençar a les rodes d'un autobús. Sembla que haurien matat també a dos gats més per aquests motius.

El districte més afectat de la ciutat comtal és el de Sant Martí, fet que han assegurat fonts veïnals i han admès que la policia els havia informat per precaució. Els animalistes també han volgut fer un avís: «Atents a les mascotes» ha dit Andrea Prada, la presidenta de Vigilància Solidària. Ella mateixa ha titllat aquesta pràctica de «tristament normal»,  ja que segons informa ja s'havien vist casos «a les zones de Santa Coloma de Gramenet i Badalona».

Una tècnica deplorable

L'activista creu que  la tècnica és greument deplorable per tres motius:  «Un, perquè la majoria de propietaris no reclamen al seu animal. No paguen i s'obliden o en compren un altre. Dos, perquè els segrestadors mantenen els animals tancats a cases per no ser detectats. I tres, perquè els maten amb facilitat per no deixar rastre» afirma.

Finalment aquesta ha volgut alertar «hi ha gent que va amb una corretja pel carrer i es dedica a això: a robar gossos».  Així doncs assegura que el més important per evitar casos com el de fa uns mesos, on van trobar una gossa dins un contenidor, el que cal és la prevenció: «No es pot deixar a un animal lligat fora del supermercat. Perquè  en un segon 'zas', te l'han robat». Per sort, alertats tant pels veïns com pels animalistes, ara és la policia qui ha començat a indagar en l'assumpte.

També et pot interessar...