Alerta banyistes: bandera vermella a prop de 30 platges catalanes per culpa del temps

Les tempestes d’aquesta matinada deixen al darrera una molt mala qualitat de l’aigua a la costa de Barcelona

Imatge d'un socorrista hissant la bandera vermella en una platja
Quasi 30 platges llueixen la bandera vermella per culpa de les tempestes | Arxiu

Les tempestes de la matinada i primeres hores del matí encara porten cua a la costa i prelitoral de Barcelona. I és que en alguns casos han caigut forts patacs d’aigua en poca estona, en alguns casos superant els 20 o 30 l/m², cosa que ha fet baixar amb força els rius i rieres de la zona. Això ha desembocat al mar, on l’aigua és ara mateix de molt mala qualitat per les riuades. Per aquesta raó, fins a 26 platges llueixen la bandera vermella a la costa barcelonina.

Així ho informa Protecció Civil, que matisa que 15 d’aquestes platges són del Maresme i 11 del Barcelonès, les comarques que més han rebut l’impacte de les tempestes de la matinada i on més litres s’han acumulat. Per tant, queda prohibit el bany en aquestes zones, mentre que altres platges llueixen la bandera groga.

A la resta del territori, en conjunt el bany es pot dur a terme sense cap problema, tot i que hi ha algunes banderes grogues a la Costa Daurada i a la Costa Brava. La millor comarca del dia és el Garraf, on totes les 24 platges llueixen la bandera verda. De cara a la tarda, poden caure nous ruixats al nord-est i Pirineu, tot i que en teoria serien fenòmens molt més discrets que els de la matinada.


Comentaris

envia el comentari