El bany a les platges de Barcelona estarà permès a partir del 8 de juny, sempre que la ciutat accedeixi a la fase 2 del procés de desescalada. A més a més, segons informa Betevé, s'eliminaran les franges horàries. Fins ara a la platja només s'hi permetia el bany esportiu. Les zones de bany, això sí, es delimitaran amb tanques de fusta que s'instal·larien a l'aigua.
L'Ajuntament de Barcelona regularà l'aforament a les platges amb més afluència a partir del pròxim dilluns, quan previsiblement la ciutat passarà a la fase 2, que ja permet el bany recreatiu i prendre el sol. Concretament, s'habilitarà un sistema de pilones i cordes que marcaran una quinzena d'accessos a les platges de la Barceloneta, Sant Miquel, Sant Sebastià i Somorrostro, on hi haurà informadors que indicaran si s'hi pot accedir o no.
El consistori anirà calculant l'espai lliure i la capacitat de cada platja a temps real gràcies a uns videosensors que indicaran els nivells d'afluència. Aquesta informació es traduirà en un 'semàfor' per cada platja que es podrà consultar al web de l'Ajuntament de Barcelona i indicarà si el nivell d'aforament és baix, mig, alt o molt alt. El govern municipal descarta quadricular les platges i confia en la «corresponsabilitat» dels usuaris per mantenir les distàncies un cop a la sorra.
Quatre metres de distància entre grups de persones
El regidor d’Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha assegurat que la distància entre els grups de persones serà de quatre metres, per tal de poder habilitat passadissos amples d'entrada i sortida de la platja. Així mateix, les dutxes s'ubicaran fora del perímetre de la platja i només es permetrà el seu ús individual.
Per tal de dur a terme aquest dispositiu, que suposarà una despesa de 700.000 euros, l'Ajuntament de Barcelona desplegarà entre 13 i 22 informadors a les platges per tal d'informar els banyistes de les mesures d'higiene i seguretat.