El Barça controlarà els moviments dels aficionats al Camp Nou amb el superordinador MareNostrum

Finançat amb fons europeus, el projecte servirà per gestionar millor la seguretat i oferir millors serveis a les instal·lacions
Els moviments dels aficionats al Camp Nou seran analitzats per un superordinador | Cedida

 

El Barça acostuma a ser protagonista bé per la seva faceta esportiva o pels seus gestos de caràcter polític o simbòlic. Una de les últimes notícies, però, que ha confirmat el club a través d'un comunicat, és la seva aposta per l'alta tecnologia per controlar els moviments dels aficionats que vagin al Camp Nou o a la resta d'instal·lacions. L'equip blaugrana començarà una col·laboració amb el Centre Nacional de Supercomputació per analitzar els fluxos i moviment de persones en temps real. 

 

Tot gràcies a l'ús del superordinador MareNostrum, que combinarà tècniques de la intel·ligència artificial o l''edge computing'. Aquest s'encarregarà d'analitzar les dades de moviments de persones recollides a l'estadi del FCB però també al Palau Blaugrana, l'Estadi Johan Cruyff, el Campus Barça i el Museu i Barça Store. Amb aquestes es podrà fer una simulació de possibles respostes a tota mena «d'incidències», sobretot en matèria de seguretat. 

 

Fons europeus per millorar l'experiència de l'afició

Aquesta acció forma part d'un projecte impulsat per la Comissió Europea sota el nom de IOTwins. El màxim òrgan executiu europeu ha destinat 16 milions d'euros per desenvolupar l'ús de l'alta tecnologia a la petita, mitjana i gran empresa. 

 

En el cas del Futbol Club Barcelona, l'objectiu no és només protegir millor els seus espais.  Volen que els gairebé 4 milions de visitants que passen per les instal·lacions del club tinguin una millora experiència i a la vegada es millori el negoci ressituant els estands, taquilles i locals de restauració. La iniciativa podria durar uns 36 mesos i estaria previst el seu inici, en fase de proves, per mitjans de 2021. 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari