L'escut del Barça a la sortida del túnel de vestidors del Camp Nou

El Barça i els jugadors arriben a un principi d'acord per retallar 172 milions d'euros la massa salarial

La plantilla i cos tècnic rebran aquesta quantitat durant els pròxims tres anys | El club evita d'aquesta manera la fallida econòmica

El FC Barcelona ha anunciat aquest divendres un «principi d'acord» en la negociació salarial amb la seva plantilla, que ha de ser ratificat pels jugadors, que suposaria un ajust de 122 milions d'euros en retribucions fixes i altres 50 en variables. Així, després de diverses setmanes de negociació, s'ha arribat a una entesa per reduir la massa salarial durant la temporada 2020/2021 de 172 milions d'euros.

Amb aquest acord, que ha arribat gairebé sobre la botzina, el FC Barcelona evita la fallida econòmica, tot i que la retallada no ha arribat als 191 milions d'euros previstos per l'entitat. Cal recordar que a conseqüència de la pandèmia, el Barça ha hagut de reduir el seu pressupost en 231 milions d'euros respecte a la passada temporada.

Aquest acord és «una fita de gran transcendència»

En un comunicat, el Barça ha assenyalat que «en el dia d’avui les parts han assolit un principi d’acord que permet fer un ajust del cost salarial de la temporada vigent, per import de 122 milions de retribucions fixes, al qual s’addiciona el diferiment durant 3 anys de les retribucions variables d’aquesta temporada, pressupostades en una xifra aproximada de 50 milions d’euros». L'entitat ha afegit que «ambdues parts reconeixen el gran esforç que s’ha hagut de fer per assolir aquest principi d’acord i se’n feliciten».

En la seva nota, el club blaugrana destaca la «preocupació amb què tot el barcelonisme segueix els treballs d'aquesta Comissió», recordant que «aquest principi d'acord queda pendent de ratificació en els pròxims dies per part del col·lectiu de jugadors i tècnics afectats». Segons el Barça, «en cas que aquest acord es ratifiqui, suposarà una fita de gran transcendència per a reconduir la situació econòmica actual».

Els jugadors i tècnics rebran els salaris retallats durant els pròxims tres anys

L'acord entre els representants del col·lectiu de jugadors i tècnics i el club suposarà un ajornament en el cobrament de la part de salari retallat durant els pròxims tres anys, independent si continuen al club o no les següents temporades.

En paral·lel, el club blaugrana també està negociant amb els treballadors corporatius —uns 540— la retallada de salaris. De moment encara no hi ha entesa, tot i que es preveu que en les pròximes hores en tanqui un acord.