Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Trapero

Trapero remodela l'organigrama dels Mossos d'Esquadra: Ferran López serà el número 2

Els comissaris Miquel Esquius i Joan Carles Molinero també s'incorporen a la direcció operativa de la policia catalana

Trapero
Aquest divendres s'han conegut les primeres decisions de Josep Lluís Trapero al capdavant dels Mossos. | ACN

El major Josep Lluís Trapero ha pres les primeres decisions en la direcció dels Mossos d'Esquadra, dies després de la seva reincorporació al capdavant de la policia catalana. Així, aquest divendres, el Govern de la Generalitat ha fet públic que Ferran López, el comissari que va substituir Trapero després de l'1-O per l'article 155, serà el nou número dos del cos. A més, també s'ha incorporat els comissaris Miquel Esquius i Joan Carles Molinero —que també serà portaveu del cos— a la direcció operativa de l'organisme policial.

El fins fa pocs dies comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, passa a liderar la Regió Metropolitana Sud a petició pròpia, i per primera vegada una dona liderarà la Comissaria General d'Investigació Criminal, sent l'escollida la comissària Marta Fernández.

David Bonet es manté al capdavant de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial

El nou organigrama dels Mossos que s'ha donat a conèixer aquest divendres també estipula que el comissari David Boneta continua al capdavant de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i que el comissari Rafel Comes assumeix les funcions de la Comissaria Superior de Coordinació Central. A banda, la comissària Alícia Moriana, fins ara sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, ha estat nomenada cap de l’Escola de Policia de Catalunya i el comissari Joan Portals, que liderava la Regió Policial Metropolitana Sud, passarà a ser cap de la Comissaria General de Mobilitat.

L'Intendent Miquel Hueso deixa el comandament de la Comissaria General de Recursos Operatius i passa a ser sotscap de la mateixa àrea. Cedeix el càrrec al comissari Josep Lluís Rossell, que fins ara era cap de la Regió Policial Central. També canvia de destinació l'inspector David Ruiz, que deixa el comandament de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Rubí per passar a ser cap de l'Àrea d'Escortes. l'intendent Daniel Pérez, fins al moment cap de l'Àrea del Grup Especial d'Intervenció, ha estat nomenat sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

Anselm Pasquina, dirigirà l'Àrea del Grup Especial d'Intervenció

A més el sotsinspector Anselm Pasquina, fins ara número dos de l'Àrea del Grup Especial d'Intervenció, passarà a ser-ne el número u, mentre que l'intendent Jordi Dalmau ha passat de sotscap de la Regió Policial Ponent a cap d'aquesta divisió. El comissari Xavier Creus, fins al moment adscrit a la Prefectura de la Policia, ha estat nomenat sotscap de la Regió Policial Girona, i la comissària Cristina Manresa, que liderava la Comissaria Superior de Coordinació Central, serà ara la cap de la Regió Policial Central.

L'intendent Joan Carles de la Monja, fins al moment adscrit a la Regió Policial Metropolitana Sud ha estat nomenat sotscap d'aquesta regió, i el comissari Joan Figuera, que estava al capdavant de l’Escola de Policia de Catalunya, serà el nou cap de la Regió Policial Pirineu Occidental. El fins ara sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, l'intendent Antoni Sànchez, ha estat nomenat sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, i l'intendent Antoni Rodríguez, que era el cap de la Divisió d'Investigació Criminal, serà el nou sotscap de la Comissaria General d'Investigació Criminal.

Finalment, l'intendent Ramon Chacón, fins al moment sotscap de la Divisió d'Investigació Criminal, ha estat nomenat cap d'aquesta divisió.