Josep Maria Bartomeu i Leo Messi encaixen les mans durant la roda de premsa de presentació de la renovació de contracte l'any 2017

El Barça planteja una nova retallada salarial a tots els empleats, inclosos els futbolistes

El club assegura que és a causa de la pandèmia del coronavirus

El Barça proposarà una nova rebaixa salarial a tots els empleats del club, inclosos els esportistes. Així ho avança TV3, que ha fet pública una carta que ha enviat l'entitat blaugrana als seus treballadors. En el document, el FC Barcelona notifica que ha de començar un procés col·lectiu per modificar les condicions de treball de la seva plantilla i ho justifica amb motiu de la davallada d'ingressos a causa de la pandèmia del coronavirus.

Segons el club, amb la voluntat de ser garantistes, permetran que els esportistes professionals tinguin representació i, per tant, veu pròpia en aquesta taula de negociació. Aquesta serà sense cap mena de dubte la pròxima 'patata calenta' de la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu, a banda de la moció de censura. El vicepresident econòmic, Jordi Moix, ja va advertir en la presentació del balanç econòmic que aquest era un tema que s'hauria de tractar en les properes setmanes.

 

El Barça tanca la temporada 2019-2020 amb números vermells

En la presentació del tancament dels comptes de la temporada 2019-2020, Moix va explicar que el club ha patit unes pèrdues de 97 milions d'euros. De fet, feia una dècada que el Barça no registrava números vermells. La crisi sanitària del coronavirus ho ha canviat tot. El vicepresident econòmic va explicar que actualment el club és «un vaixell en una greu tempesta» i va anunciar que els ingressos previstos per aquesta temporada ascendeixen als 791 milions.

Pel que fa a les despeses, «encara no hem pogut tancar el pressupost per la següent temporada», però si es tenen en compte les de la temporada passada, 959 milions, s'arribaria a unes pèrdues de 168 milions al final de la temporada 2020-2021. Actualment és difícil calcular les despeses amb una pandèmia al davant. Per aquest motiu, el club haurà d'afrontar noves retallades com és el cas d'aquesta nova retallada salarial a tots els empleats del club.

La crisi del coronavirus ha provocat que el FC Barcelona deixi d'ingressar 203 milions d'euros durant la darrera temporada. El club va explicar que els ingressos han caigut en moltes àrees diferents com ara: Estadi Camp Nou (-47 milions), patrocinis i gires (-37 milions), Botigues FCB (-35 milions), drets de televisió (-35 milions), traspàs de jugadors (-29 milions), Museu/Tour Camp Nou (-18 milions), esdeveniments Camp Nou (-3 milions).