Bus articulat d'una línia de TMB a Barcelona al seu pas per la Diagonal

Barcelona anuncia nombroses afectacions en la mobilitat per obres a la ciutat a partir de dilluns

Aquests canvis es realitzaran per tal de convertir Barcelona en una ciutat «més saludable, sostenible i més ben preparada davant l'emergència climàtica»

L'Ajuntament de Barcelona ha alertat que a partir d'aquest dilluns hi haurà afectacions en la mobilitat a causa de diferents obres de millora de l'espai públic i d'infraestructures a diversos punts de la ciutat, motiu pel qual ha demanat a la ciutadania «planificar els desplaçaments i preveure un temps addicional de viatge». Tot i això, també han anunciat un reforç del transport públic per tal de compensar les molèsties. 

Aquests canvis es realitzaran per tal de convertir Barcelona en una ciutat «més saludable, sostenible i més ben preparada davant l'emergència climàtica», tal com anuncia l'Ajuntament a través del seu perfil oficial de Twitter. Així, es posen «en marxa diverses actuacions per guanyar espai per als vianants, el transport públic i la bicicleta i millorar les infraestructures».

Talls en diversos carrers i reducció de carrils

Segons un comunicat del consistori aquest dissabte, l'afectació més important començarà dilluns a la tarda amb el tall de la calçada central de l'avinguda Diagonal — des del carrer Roger de Llúria fins a Aragó — per ampliar el col·lector que se situa en aquest àmbit.

El mateix dia es duran a terme les obres principals a la ronda Universitat, que tenen l'objectiu de guanyar voreres i espai verd i de reduir de quatre a dos els carrils de trànsit que hi ha ara com ara. També començaran els treballs per implantar un doble carril bus a la sortida de l'avinguda Diagonal, entre el carrer Pius XII i Zona Universitària.

D'aquesta manera, durant el cap de setmana vinent continuaran les obres de construcció dels nous carrils bici del carrer Aragó i el passeig de la Zona Franca, i està previst que s'acabin els treballs per ampliar els carrils bus del tram central de la Diagonal, entre els carrers Francesc Macià i Roger de Llúria.