Imatge d'arxiu d'un vehicle del a Guàrdia Urbana de Barcelona

Barcelona anuncia que augmentarà les multes a qui se salti les mesures anticovid

Batlle ha anunciat que els agents tindran una funció més sancionadora que informativa

Amb l'inici de l'aplicació de l'estat d'alarma, també entren en vigor algunes noves mesures. En primer lloc, les que ha anunciat el govern central i que seran generalitzades per a totes les comunitats. Però també hauran d'entrar en vigor aquelles que decideixin els governs autonòmics: en el nostre cas, la Generalitat

Així, després de la reunió que està programada per establir el Procicat aquesta mateixa tarda a les 16 hores, entrarà en vigor l'establiment d'un toc de queda que estarà vigent entre les 22 hores i les 6 del matí en el cas de Catalunya.

Així, tots els municipis del territori comencen a buscar recursos per tal de fer front a aquesta nova mesura, generalment a través dels cossos de seguretat. És el cas de Barcelona, on el tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ja ha explicat quines directrius seguiran. 

Funció sancionadora per sobre de la informativa

Segons ha explicat en declaracions a TV3, a partir d'aquest diumenge hi haurà un augment de la «funció sancionadora» durant el toc de queda dels cossos policials que tenen potestat a la capital catalana. 

A més, ha assegurat que les forces de seguretat no tindran en cap cas una funció informativa, sinó que aplicaran directament la mesura de forma estricta i tindran una funció sancionadora. «La gent ja ha d'estar perfectament informada», ha explicat Batlle, assegurant que ningú pot al·legar que desconeix la situació.

Per últim, ha destacat que l'objectiu principal d'aquest toc de queda és que la ciutadania compleixi per fi les mesures de contenció del coronavirus. A més, ha aprofitat per criticar el comportament de molta gent en les últimes setmanes: «No pot ser que nit rere nit calgui treure a centenars de persones dels espais públics».

Els parcs de Barcelona s'omplen de persones menjant i bevent sense respectar mesures sanitàries

De fet, aquest cap de setmana mateix, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha hagut d'intervenir en alguns parcs de la ciutat, on centenars de persones s'assentaven i menjaven i bevien sense respectar cap mena de mesura de seguretat. 

És el cas del Parc del Poblenou, on les taules de pícnic han estat precintades per tal d'evitar que la gent hi pugui accedir i fer-ne ús. Tot i això, sembla que ha servit de poc, ja que els joves han utilitzat la zona de gespa per a poder seure i beure i menjar allà.

Les imatges que hem vist aquest cap de setmana són les mateixes que les reproduïdes els passats dissabte i diumenge. La diferència que hi ha, però, és que aquesta setmana sí que hi ha hagut controls policials a les entrades del parc per tal de vigilar que tothom que entrés al recinte complís totes les mesures sanitàries. Tot i això, aquest acte no ha evitat que els visitants incomplissin igualment la norma de no menjar ni beure i s'han instal·lat igualment a la gespa del Parc del Poblenou.