Uns agents dels Mossos d'Esquadra realitzant un control policial

Les multes per saltar-se les restriccions del toc de queda poden arribar als 600.000 euros a Catalunya

Comença a les 22.00 hores i acaba a les 6.00 hores del matí

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que des d'aquest diumenge s'instaura l'estat d'alarma arreu d'Espanya, un fet que comporta també l'aplicació del toc de queda, entre les 23.00 hores i les 6.00 hores del matí. A Catalunya, el toc de queda s'iniciarà una hora abans, a les 22.00 hores, una mesura que té com a objectiu reduir la mobilitat nocturna i les trobades socials per tal de frenar la segona onada de la pandèmia del coronavirus. Però, què passa sinó es respecten les restriccions?

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha explicat que les sancions poden arribar fins als 600.000 euros en cas de no respectar les restriccions sanitàries per la Covid-19. Ho ha dit aquest matí en una entrevista a Rac1, on ha confirmat també que els Mossos d'Esquadra han identificat aquesta matinada 92 persones que participaven en un 'botellón' il·legal a Sant Quirze del Vallès. 

De fet entre la nit d'aquest dissabte la matinada de diumenge 188 persones han estat identificades practicant 'botellón' i sense respectar les mesures sanitàries de la Covid-19. Concretament, les sancions es poden classificar entre lleus, fins a 3.000 euros, greus, fins a 60.000 euros i molt greus, 600.000 euros. A banda d'aquesta festa il·legal a Sant Quirze del Vallès, Sàmper també ha parlat de 18 identificats més a Bordils, al Gironès, i d'una altra festa amb 90 persones que s'ha dissolt en veure arribar cotxes de la policia. 

 

Sàmper no descarta un nou confinament per zones

D'altra banda, el conseller d'Interior no ha descartat un nou confinament perimetral i per zones si l'evolució de la pandèmia de coronavirus no és bona: «Tenim l'exemple de la conca d'Òdena, que va tenir un resultat positiu, i es podria repetir de forma excepcional. És una possibilitat que està sobre la taula», ha reconegut Sàmper.

En paral·lel, el conseller d'Interior ha confirmat que hi haurà una nova declaració d'autoreponsabilitat per al toc de queda nocturn: «S'està acabant de redactar». Pel que fa a la reobertura de bars i restaurants, es tractarà aquest dilluns a Govern: «S'ha de treballar i discutir, però la decisió final es prendrà seguint criteris mèdics», ha apuntat Sàmper.