Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gent a la platja de La Barceloneta

Barcelona anuncia un canvi a totes les seves platges aquest estiu

La temporada de bany es veurà modificada a les platges de tota la ciutat

L'estiu va arribant i les platges d'arreu de Catalunya ja preparen la temporada després dels mesos d'hivern. Barcelona, una de les ciutats més visitades pels turistes, compta amb novetats per encarar aquesta temporada que preveuen que sigui «d'ocupació massiva».

És per això que, enguany, les platges de Barcelona disposaran d'un centenar d'agents de la Guàrdia Urbana que es dedicaran a patrullar a les deu platges de la façana marítima de la ciutat. Un nou operatiu començarà aquest cap de setmana i que s'allargarà fins a finals del mes de setembre. 

L'Ajuntament de Barcelona ha pres aquesta mesura per fer front al que, el tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle ha batejat com un estiu «intens, calorós, amb molta afluència de visitants i una ocupació de les platges massiva».

Un home venent refrescos a la platja
L'operatiu vol augmentar la seguretat davant les aglomeracions. | Europa Press

Garantir la seguretat davant de furts, venda ambulant i assetjament

El dispositiu s'emmarca en l'Operatiu Estiu que s'ha impulsat des del consistori, des del qual preveuen que la tasca d'aquesta unitat sigui sobretot preventiva. Un centenar d'agents patrullaran les zones a peu, en bicicleta, en quads o en embarcacions i, treballaran en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, la policia portuària i la resta de serveis municipals que operen en les zones de platja. 

L'intendent major del cos, Pedro Velázquez, ha assegurat que la tasca serà sobretot preventiva i que el principal objectiu serà combatre els delictes contra el patrimoni que tenen lloc en aquest entorn, coincidint amb la temporada estival i de bany. «Són especialment els furts que succeeixen fruit dels descuits dels mateixos usuaris de les platges», ha indicat.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana vigilant a la platja
Les platges de Barcelona comptaran amb reforços aquest estiu. | ACN

A més, Velázquez, ha indicat que la Unitat de Platges d'aquest 2023 està formada per 11 comandaments i 80 agents que «donaran resposta a l'àmbit territorial que conformen els cinc quilòmetres de platja de la ciutat i també als barris propers que van des de la Barceloneta fins a Diagonal Mar».

Per tant, tal com indiquen des del consistori, es posarà el focus en la prevenció de les conductes d'assetjament i les violències masclistes, així com la venda ambulant i qualsevol mena d'activitat que pugui pertorbar la convivència en aquests espais.