Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona amb un paraigua sota la pluja

Nou cap de setmana passat per aigua a Catalunya: alertes actives per pluges violentes

Les pluges tornaran a prendre protagonisme a bona part del país

Divendres de tarda amb pluges moderades al nostre país. El Servei Meteorològic de Catalunya (METEOCAT) alerta sobre el canvi de temps que ha d'arribar aquesta tarda. Si bé la tendència dels últims dies era matins assolellats i tardes de pluja, aquest cap de setmana el temps seguirà en la mateixa línia.

A trets generals, la protagonista del cap de setmana serà la pluja i, no només el cap de setmana, sinó que també de cara a principis de la setmana que ve. Un cap de setmana de pluges, però que caldrà seguir l'evolució, ja que amb el pas de la borrasca Òscar, s'esperen fortes precipitacions entre dimarts i dimecres

La meteorologia de les jornades d'aquest cap de setmana estarà marcada per contrastos.  I és que, mentre als matins hi predominarà el sol, a la tarda ja pluja serà la protagonista indiscutible.  

Alerta per perill moderat de pluges aquesta tarda de divendres

Aquesta tarda de divendres, 9 de juny, tindrem una mica de tot, núvols i ruixats sobretot a l'interior i, també, temperatures càlides. A causa de les pluges d'aquesta tarda, el Meteocat ha posat en alerta més de 20 comarques en alerta groga per perill moderat de pluges. Concretament, estaran en alerta des de les 12 a les 18h a les comarques de: l'Alt Empordà, Pla de l'Estany, la Garrotxa, Ripollès, Osona, Selva, Vallès Oriental, Moianès, Bages, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Anoia, Alt Penedès, Conca de Barberà, Alt Camp, Baix Camp, Garrigues, Priorat, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià

Previsió meteorològica per divendres 9 de juny a la tarda a Catalunya
Més de 20 comarques estaran en alerta groga per pluges. | Meteocat

Aquestes, seran d'intensitat feble i moderada, encara que en alguns punts podran anar acompanyades de tempesta i calamarsa. Les temperatures seran molt similars o lleugerament més altes, se situaran entorn dels 25ºC. La màxima serà de 30 a Lleida

Dissabte 10 de juny pluja a la tarda

Demà, dissabte 10 de juny, s'espera que la tendència meteorològica sigui la mateixa. S'espera un matí assolellat i sense ruixats a tot Catalunya, mentre que a la tarda els xàfecs tornaran a aparèixer. 

Previsió meteorològica per dissabte 10 de juny al matí a Catalunya
Dissabte 10 de juny, el matí serà assolellat´. | Meteocat

Pel que fa a les temperatures, aquestes, seran lleugerament més altes i se situaran, arreu del territori, entorn dels 25 ºC. La màxima serà de 32ºC a la província de Lleida.

En canvi, la dinàmica de la tarda serà ben diferent: reapareixeran els ruixats en alguns punts del país. S'espera que caiguin petits xàfecs a la Terra Alta, al Vallès Occidental, a l'Alt Urgell, a la Vall d'Aran i al Pla de l'Estany, mentre que, tres comarques del país estaran en alerta groga. 

Mapa de la previsió meteorològica de dissabte 10 de juny de 2023 a la tarda
La dinàmica de dissabte, 10 de juny, a la tarda serà d'alerta per pluges a la província de Girona. | Meteocat

La província de Girona estarà en alerta per pluges. L'alerta afectarà la Selva, Osona, el Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Gironès i l'Alt Empordà. En aquests punts s'espera que les pluges vagin acompanyades de tempesta, calamarsa i, fins i tot, pedra. 

Diumenge, 10 de juny, una jornada variable

La previsió per diumenge 11 de juny serà diferent, s'espera que sigui una jornada variable arreu del territori. Durant el matí, petits xàfecs es deixaran veure a la Garrotxa i al Moianès mentre que, a la tarda plourà gairebé a tot Catalunya, excepte a la costa. 

Mapa de la previsió meteorològica de diumenge 11 de juny de 2023 al matí
Diumege al matí no s'esperen pluges intenses. | Meteocat

Durant la tarda de diumenge, les pluges prendran protagonisme a mitja Catalunya, sobretot a la Catalunya Central, on s'espera que siguin més intenses. S'esperen pluges a la Vall d'Aran, al Pallars Jussà, a la Noguera, Segarra, Bages, Moianès, Selva, Garrotxa, Ripollès, Berguedà, Cerdanya, Pallars Sobirà i Solsonès

Mapa de la previsió meteorològica de diumenge 11 de juny de 2023 a la tarda
Durant la tarda de diumenge, 11 de juny, les pluges reapareixeran. | Meteocat

Encara que no hi hagi cap territori en alerta per pluges, s'espera que vagin acompanyats de tempesta, calamarsa i pedra, en alguns punts. Pel que fa a temperatures no experimentaran grans canvis, se situaran entorn dels 26ºC.