Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gràfic mostrant els preus de la llum per hores amb colors vermell, groc i blau

Preu de la llum avui divendres, 9 de juny: hora a hora

Consumeix electricitat durant les hores més barates

El preu mitjà de la llum aquest divendres, 9 de juny, s'establirà a 81,67 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una xifra que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Rellotges assenyalant les hores més cares i més barates del dia
Per no elevar el preu de la factura, hauràs d'evitar les hores en vermell. | España Diario TIPS

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que el preu mitjà de la llum ha patit una pujada lleu, en comparació al dia d'ahir. Això és degut al fet que, durant dijous passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 81,13 euros/MWh.

Quines seran les hores més barates del 9 de juny?

Per economitzar la factura de la llum aquest divendres, hauràs de consumir llum durant les hores més barates. És per això que us recomanem fer ús de la llum entre les 15:00 i les 17:00. És un conjunt de dues franges horàries seguides que tenen el mateix preu. Tal com mostra la taula, el preu en aquestes franges no superarà els 59,75 euros.

També podeu tenir en compte el rang horari que va de les 14:00 a les 15:00, ja que és el següent més barat del divendres. El cost és de 62,4 euros per megawatt hora.

Taula mostrant els preus del megavat a cada hora del dia 9 de juny
Les hores més barates tenen lloc al migdia. | España Diario TIPS

Quines són les hores més cares de divendres?

Si no vols disparar el preu a pagar a la factura de la llum, hauràs d'evitar encendre els electrodomèstics durant les hores més cares. És per això que és recomanable no consumir llum entre les 20.00 i les 21.00. El preu del megawatt hora pujarà fins a 104,43 euros, convertint-se així en l'hora més cara del dia. Així mateix, el preu que segueix té un cost de 104,12 euros, tenint lloc entre les 21:00 i les 22:00.

Els dos preus del megavat hora més econòmics i més cars del 9 de juny
El preu més barat de la jornada coincideix en dues franges horàries. | España Diario TIPS

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Donat el cas que preferiu fer ús de la llum al matí, heu de tenir en compte el rang horari que va de les 11:00 a les 12:00. Durant aquesta hora, el preu del megawatt hora serà de 70,92 euros.

Les 3 millors i pitjors franges horàries del preu de la llum del 9 de juny
Com indica la imatge, les hores més barates tenen lloc a la tarda. | España Diario TIPS

I a la tarda, quines hores són més econòmiques?

Si, per contra, les teves preferències són encendre els electrodomèstics a la tarda, estàs de sort! Aquest moment del dia és on tenen lloc les hores més barates. D'aquesta manera, és interessant fixar-se a les dues franges horàries que van de les 15:00 a les 17:00. Durant aquestes dues hores només hauràs de pagar 59,75 euros/MWh.