Barcelona crida a la calma: «No estem ni de lluny en la situació de Lleida»

L'Ajuntament de Barcelona prorroga fins al desembre del 2021 l'ampliació de les terrasses de bars i restaurants

Ada Colau en roda de premsa. 2 de juny de 2020.
El govern d'Ada Colau ha fet una crida a la calma. | ACN

Crida a la calma des de l'Ajuntament de Barcelona. «No estem en la mateixa situació que Lleida, ni de lluny», ha advertit aquest dilluns, 6 de juliol, la regidora de Salut del consistori, Gemma Tarafa, que ha reconegut un lleuger repunt dels contagis en la darrera setmana de juny després de dues setmanes anteriors on la línia era descendent.

Segons l'edil, s'està treballant en localitzar els positius i els seus contactes perquè facin l'aïllament pertinent. Tot i advertir que la situació a Barcelona no té res a veure amb la de Lleida, Tarafa ha declarat que «cal no abaixar la guàrdia». «El virus està controlat però hi continuem convivint i, per tant, les mesures de seguretat  s’han de mantenir escrupolosament», ha reblat.

L'ampliació de les terrasses, prorrogada fins a finals de 2021

L'Ajuntament de Barcelona prorroga fins al desembre del 2021 l'ampliació de les autoritzacions d'ampliació de les terrasses de bars i restaurants. Així ho ha anunciat el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, i la tinenta d'Urbanisme, Janet Sanz, en una roda de premsa. La mesura, pactada amb el Gremi de Restauració, permetrà als establiments mantenir l'aforament d'abans de la pandèmia. El govern municipal ha rebut 4.878 sol·licituds i han estat admeses a tràmit més del 70%, més 3.600 peticions. D'aquestes, la gran majoria (2.915) han està validades i entrades al sistema i 1.274 s'han denegat per defectes formals. Amb tot, només s'han resolt 689 peticions per posar més taules a les terrasses amb 444 autoritzacions.

El 60% les peticions autoritzades i admeses a tràmit proposen ubicar-se en espais guanyats als vehicles com carrils i cordons d'aparcament, i dues de cada tres són ampliacions de terrasses ja existents. Més de la meitat són als districtes de l'Eixample (32%), Sant Martí (12%) i Ciutat Vella (13%). Les altres es distribueixen en menor mesura per la resta de la ciutat. El consistori disposa d'un equip amb 72 tècnics que validen aquestes sol·licituds de noves terrasses i preveu resoldre totes les peticions durant el mes d'agost. Els titulars dels establiments poden sol·licitar fins al 24 de juliol les autoritzacions o ampliacions a través del portal de tràmits municipal.


Comentaris

envia el comentari