Barcelona demana a la Generalitat un pla de xoc econòmic i social per «reconstruir» la ciutat

«S'han d'augmentar els fons que necessitem com ajuntament», ha assegurat Collboni

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb mascareta mirant a l'esquerra molt seriosa
Barcelona reclama al Govern la recuperació econòmica i social mitjançant un pla de xoc | cedida

El ple de Barcelona ha acordat aquest divendres demanar a la Generalitat l'aprovació d'un pla de xoc econòmic i social per fer front a la reconstrucció i l'impuls de la ciutat que inclogui l'Ajuntament. La proposta, iniciativa del PSC, exigeix que totes les resolucions que prengui el Govern i afectin «directament o indirectament» la gestió econòmica del consistori barceloní s'acompanyin de recursos econòmics per fer-hi front.

«S'han d'augmentar els fons que necessitem com ajuntament», ha dit el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, defensant el traspàs directe des del consistori als sectors afectats. La proposta ha comptat amb el suport de tots els grups excepte JxCat, que s'ha abstingut.

El text presentat pel PSC recull que Barcelona ha vist reduïts notablement els seus ingressos a causa de l'afectació sobre l'activitat econòmica de la ciutat, i en especial pels esforços pressupostaris municipals de suport cap als col·lectius més vulnerables. També demana «corresponsabilitat, cooperació i col·laboració» entre Ajuntament i Generalitat.

Davant la confusió pel redactat del text, que parla de pla de xoc sense concretar a qui li correspon impulsar-lo, Jaume Collboni ha hagut de matisar a l'oposició que el pla de xoc li reclamen a la Generalitat. «L'Ajuntament ja té un pla de xoc», ha assenyalat el primer tinent d'alcalde. Prèviament, alguns grups, com JxCat o Barcelona pel Canvi, havien retret al govern municipal que presentés una proposta per fer un pla de xoc.

Colau denúncia una presumpta conversa falsa que l'acusa de suborn

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va denunciar, paral·lelament, el passat dimecres, 28 d'octubre, a través del seu compte personal d'Instagram la publicació per part del perfil Mems de la Terra d'una suposada conversa —amb ella com a protagonista, oferint diners a canvi de suport de cara a les pròximes eleccions— i que va titllar com a «falsa». Colau va assenyalar que «fa uns dies, un compte d'Instagram amb 170.000 seguidors va compartir una 'conversa' on jo li oferia suborns». «És un muntatge d'aquests que es poden fer en dos minuts amb una aplicació o Photoshop», va matisar.
 


Comentaris

envia el comentari