El metge espanyol que va veure venir la primera i la segona onada fa un nou pronòstic

Un viròleg d'un hospital del sud de Madrid adverteix novament en Twitter el que està per arribar

Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM i diversos agents dels Mossos d'Esquadra
Un viròleg d'un hospital del sud de Madrid adverteix novament el que està per arribar| TarragonaDigital

Un pneumòleg espanyol que treballa en un hospital del sud de Madrid (@donni__69 a Twitter), és conegut a la xarxa social pels seus pronòstics sobre la crisi del coronavirus i encertar sempre. Ja va predir al març la greu situació als hospitals a causa de la Covid-19, i amb prou feines uns dies després es va confirmar el pitjor: la pandèmia estava deslligada a Espanya i el govern va haver de declarar l'estat d'alarma amb confinament domiciliari per intentar frenar la transmissió.

A l'arribada de la segona onada també va encertar, i a l'estiu ja avisava el col·lapse de l'atenció primària i els professionals sanitaris, que ja es trobaven desbordats davant el repunt de casos de coronavirus per tot el país, i també en altres països europeus. A través de Twitter demanava a la gent que evités les reunions socials i complissin les mesures d'higiene.

Fa un mes va ser molt crític amb la gestió de les comunitats, en concret amb Madrid, en indignar-se per la confusió de criteris i la manca de fermesa en les mesures a aplicar davant el descontrol de la pandèmia.

«A Madrid amb 787 casos per 100.000 habitants i més del 100% dels llits d'UCI previs a la pandèmia ocupats, no hi ha criteris definits i després d'una vergonyosa baralla política, els bars seguiran oberts i es permeten reunions de 6. I després no entenem per què estem així», sentenciava.

«El sistema està ja desbordat»

El tercer pronòstic ha arribat en els últims dies: «Aquest virus és molt difícil d'aturar sense mesures dràstiques. I punt», confessava. El sanitari assegurava que «estem abocats al confinament», veient les últimes dades ofertes pel Ministeri de Sanitat.

«El sistema està ja desbordat. Els rastrejadors deixen de ser útils quan la incidència és tan alta. Per això, ara, l'únic que funcionaria és confinar de nou», alertava sobre l'única manera possible per poder fer front a una tercera onada de coronavirus.

A més, a mitjans de setembre feia un nou pronòstic sobre l'evolució de la situació epidemiològica a Espanya, abans que el Govern declarés un nou estat d'alarma el 25 d'octubre: «Aquest any és tan estrany que a l'octubre torna a ser març», va afirmar.

Actualment, l'estat d'alarma no veu imminent el confinament domiciliari com en els mesos de març, abril i maig, tot i que deixa aquesta decisió en mans de les comunitats autònomes, les quals ja han començat a prendre mesures molt dràstiques com a confinaments perimetrals de la comunitat, tocs de queda nocturns o tancament de l'hostaleria, que han sigut algunes de les últimes mesures imposades.

«No hi ha ningú al volant»

Fa unes hores, el pneumòleg tornava a denunciar el comportament de ciutadans i lamentava que no hi hagi ningú al comandament de la crisi sanitària. «Ahir vaig anar a una terrassa de canyes. A l'exterior, amb abric i llevant-nos la mascareta només per beure. Al mateix bar, terrassa tancada amb plàstics pels 4 costats, plena de gent, amb les mascaretes tretes, de celebració, abraçant-se... No hi ha ningú al volant», es lamentava.


Comentaris

envia el comentari