Imatge de la platja de la Nova Icària de Barcelona durant l'estiu de 2020, amb diversos banyistes i un vehicle de la Guàrdia Urbana

Barcelona estudia avançar el servei de control de platges per evitar aglomeracions

Albert Batlle anuncia que podria fer-se en les pròximes setmanes si es comprova que hi ha massificació en aquests espais

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha anunciat que el govern municipal de la capital catalana es planteja avançar el servei de control de platges a aquest mes d'abril per a evitar aglomeracions. Ho ha dit aquest dimarts en una entrevista a 'betevé', en què ha explicat que «no renunciem a fer-ho en les pròximes setmanes si veiem que hi ha una massificació excessiva». L'anunci de Batlle ha arribat el mateix dia que el Procicat ha acordat el retorn del confinament comarcal a Catalunya, que entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'alcaldessa Ada Colau ha demanat al Govern que tingui sensibilitat amb la capital catalana, ampliant el confinament comarcal a l'àmbit metropolità, per tal d'evitar aglomeracions en espais concrets de la ciutat. En aquest sentit, si el Govern no atén la petició de Colau, els ciutadans de la ciutat comtal no podran sortir de la comarca del Barcelonès, que inclou els municipis de Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramenet. Aquestes cinc ciutats concentren més de 2,2 milions d'habitants en una superfície de 144,7 km², amb una densitat de població de més de 15.000 habitants/km².

En aquest sentit, cal recordar que el servei de control de platges de Barcelona inicia la seva activitat durant el mes de maig, amb l'inici de la temporada de bany, de manera que durant aquesta Setmana Santa —quan s'han produït aglomeracions de gent a les platges— no n'hi ha hagut.

1,2 milions d'euros recaptats en multes per incomplir les restriccions anti-Covid

D'altra banda, el tinent d'alcalde de Seguretat ha confirmat en la mateixa entrevista a 'betevé' que l'Ajuntament de Barcelona ha cobrat 1,2 milions d'euros de les sancions imposades per incomplir les restriccions contra la Covid-19. Batlle ha explicat que «ja s'està començant a córrer la veu i és bo que corri: aquestes sancions s'han de pagar», alhora que ha assegurat que totes les multes que s'han interposat es tramitaran, incloses també les que s'han imposat durant aquesta Setmana Santa a turistes.

Sobre la qüestió, el regidor ha apuntat que aquestes sancions no tenen «un objectiu recaptatori», que es poden recórrer i, encara que el perfil de persones sancionades és divers, ha celebrat que la majoria de la població està complint amb les normes.