Barcelona multa amb 90.000 euros dos portals immobiliaris per vendre pisos «només per a espanyols»

Apunten que obren l'expedient sancionador per una qüestió de discriminació per raó d'origen

L'Ajuntament de Barcelona ha multat a dues immobiliàries per publicar anuncis discriminatoris
L'Ajuntament de Barcelona ha multat a dues immobiliàries per publicar anuncis discriminatoris | EFE

L'Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient sancionador de 90.000 euros al portal immobiliari Idealista i a la immobiliària The New House Barcelona per discriminació en l'accés a l'habitatge per posar com un requisit en un anunci de lloguer que l'inquilí havia de ser espanyol.

És la primera vegada que s'obre un expedient sancionador per discriminació per raó d'origen, i s'ha obert després que un ciutadà comuniqués els fets a l'Oficina per la No Discriminació (OND), que va avaluar el cas i ha decidit incoar l'expedient, ha informat el consistori en un comunicat.

En la valoració de l'anunci que s'oferia, tal com estava formulada, l'oferta de lloguer estava dirigida a un col·lectiu de persones, de nacionalitat espanyola, i excloïa expressament un altre col·lectiu, per la qual cosa s'entén que el lloguer exclou persones per raó d'origen en l'accés a l'habitatge.

Gairebé 300 casos registrats a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona està treballant en aquests moments en 289 casos en matèria de disciplina de l'habitatge municipal: s'estan instruint 134 expedients sancionadors i s'estan fent diligències prèvies en 155 casos més que s'han detectat.

D'altra banda, l'Oficina per la No Discriminació ha atès un total de 145 casos fins a l'agost del 2019, i el principal motiu denunciat — un total de 57 persones — ha estat discriminació per racisme o xenofòbia, que representa un 40% total dels casos.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari