Nou impost a Barcelona a partir del 2020

El 75% de les llars pagaran mensualment entre 2 i 4 euros per la recollida i es farà a través de la factura de l'aigua

Una dona obrint un contenidor de brossa a Barcelona l'octubre de 2018
Contenidors de Barcelona | CatalunyaDiari

L'Ajuntament de Barcelona començarà a cobrar un impost de residus a partir del maig del 2020 en compliment d'una directiva europea. El consistori, que fins ara ho finançava via ingressos generals, introduirà un nou impost específic per a la recollida de residus que suposarà per al 75% de les llars un rebut mensual d'entre 2 i 4 euros. El cobrament de la nova taxa es farà a través de la factura de l'aigua i se sumarà a l'import ja contemplat en el rebut pel tractament dels residus.

L'objectiu, segons l'ajuntament, és complir amb la directiva comunitària que obliga les ciutats a millorar la gestió dels residus i incrementar tant la recollida com les emissions que es deriven del tractament. Actualment el 45% de barcelonins no recicla. Amb la nova taxa, el consistori espera recaptar 41 milions d'euros anuals, que es reinvertiran en la millora de la gestió i del servei.

Les entitats hauran d'invertir 134 milions, que amb els impostos afegits posteriorment podria ascendir a 250 milions. | tributo.net

2020, any de nous impostos

Cal tenir en compte que la Generalitat de Catalunya també vol implantar un nou impost a partir del 2020. Si el té a punt, permetrà recaptar fins a 40 milions d'euros, i gravarà les emissions de CO2. Una part es destinarà a renovar la flota de vehicles antics i la resta es dedicarà a mesures de mitigació i adaptació del canvi climàtic i a preservar espais naturals.

Els diners recaptats per aquest tribut aniran «íntegrament destinats a fer millors polítiques ambientals i climàtiques», segons Calvet. S'afegiran «als que destina de manera ordinària» la Generalitat.

L'impost que es prepara afectarà més de tres milions i mig de vehicles, que pagaran impostos pel CO2 que emeten a l'atmosfera: de 7 a 128 euros en funció del vehicle. Els més vells i més contaminats pagaran més.

Els primers 40 milions es destinaran a parts iguals a impulsar «mesures de mitigació i adaptació al canvi climàtic» i nodriran un fons que ha d'ajudar a preservar i projectar espais naturals i la biodiversitat, En el primer punt - mesures de mitigació - s'inclouen ajudes per renovar els vehicles més contaminants, ajudes al transport públic i incentius a l'economia circular a les empreses.

També et pot interessar...


Comentaris
Anna
Esto es el mundo al revés!. Encima de las molestias que supone reciclar (tres cubos de basura más en casa), tengo que pagar por ello. En cuanto a los vehículos, resulta que los que potencialmente más contaminan (camiones furgonetas, autobuses, autocares,etc), tienen una moratoria hasta el 2021. Olé la incongruencia!. Y por no comentar el incremento discriminatorio en los precios de los bonos y precio del transporte público. Como ya es habitual, seguimos pagando más impuestos los más pobres!.

envia el comentari