piscina

L’Ajuntament de Barcelona obliga a acceptar el ‘topless’ a les piscines municipals

L’Oficina per la No Discriminació assegura que regular la indumentària en funció del gènere és discriminatori

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que el ‘topless’ ha d’estar permès a totes les piscines municipals, per tant, han de retirar qualsevol normativa que prohibeixi aquesta pràctica, ja que especificar quina indumentària està permesa en funció del gènere és discriminatori i fins ara cada centre esportiu podia determinar les seves pròpies normes al respecte.

Prohibir el ‘topless’ és discriminació per raó de gènere

Així ho ha conclòs l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona en un informe que ha enviat a les piscines municipals després que l’entitat ‘Mugrons Lliures’ denunciés la situació: «Les normatives de les piscines que regulen la indumentària en funció del gènere són discriminatòries i que hi concorren diverses infraccions».

A l’informe s’indica que «el fet d’imposar unes normes de vestimenta especifica per les dones suposa una restricció de la seva llibertat d’elecció i una discriminació per raó de gènere». Per tant, l’Institut Barcelona Esports ha comunicat a catorze centres esportius municipals que tenen piscina que no poden prohibir el ‘topless’.

També pots llegir...

  • Grans ciutats catalanes segueixen prohibint el 'topless', tot i la petició del Síndic