La consellera Meritxell Budó en roda de premsa amb la senyera al darrere

La decisió del Govern amb el confinament que Barcelona no aprova

Esperen que s'ampliï el perímetre de cara a la setmana que ve per «evitar aglomeracions» a la ciutat

El Govern no mou fitxa finalment pel que fa a una relaxació del confinament a Catalunya a partir de dilluns, tot i haver obert prèviament la porta a aquesta possibilitat. I Barcelona ha reaccionat a la decisió del PROCICAT. La regidora de Salut de l'Ajuntament, Gemma Tarafa, ha insistit aquest divendres en un confinament metropolità per a la ciutat, després que hagi transcendit que el Govern manté la limitació de la mobilitat per a comarques de cara a la setmana que ve, mesura que està prevista que s'anunciï oficialment aquest migdia.

S'havia posat sobre la taula la possibilitat d'un confinament per vegueries o regions sanitàries, però s'ha optat per mantenir la situació actual. Tarafa insta ara el Govern a obrir el perímetre de confinament de Barcelona de cara a la setmana que ve i argumenta que és «molt important» per «una qüestió sanitària», sobretot tenint en compte la densitat de la ciutat, ha dit.

«Quan evitem aglomeracions, també evitem directament nous contagis», ha defensat Tarafa. La regidora demana als veïns que, mentre el confinament sigui comarcal, surtin amb cautela i aprofitin els espais a l'aire lliure més amplis per evitar aglomeracions.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

A l'espera del Mobile

Per altra banda, l'Ajuntament de Barcelona ha refermat a la GSMA el compromís de la ciutat amb el Mobile World Congress (MWC). L'alcaldessa Ada Colau i el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, s'han reunit aquest divendres al consistori amb el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, la directora general de GSMA Mobile World Capital, Theresa Jamaa, i Eulàlia Ripoll, directora d'Esdeveniments a Europa. Segons l'Ajuntament, en la reunió de treball han compartit amb la GSMA «l'esforç» de les administracions, institucions i empreses implicades en l'organització del congrés de telefonia que se celebrarà del 28 de juny a l'1 de juliol, combinant l'assistència presencial i la telemàtica.

Barcelona ha traslladat la voluntat de seguir treballant perquè l'edició d'enguany sigui «un èxit» i se celebri amb totes les garanties sanitàries necessàries. A banda, l'Ajuntament ha expressat a la GSMA la seva voluntat de seguir reforçant l'aliança entre la ciutat i el Mobile World Congress.

El Mobile Social Congress (MSC) celebrarà enguany una sisena edició amb un format i continguts adaptats al context de pandèmia. Amb el lema 'Sense Cobertura - Impactes postcovid a la indústria electrònica', l'esdeveniment impulsat per SETEM es farà en dos formats diferents: un de virtual, durant el 5 i el 6 de maig, i un altre al carrer, amb activitats presencials que coincidiran al juny amb la celebració paral·lela a Barcelona del Mobile World Congress (MWC).

En la fase virtual es faran xerrades i taules rodones per aprofundir en les vulneracions socials i mediambientals de la cadena de subministrament electrònica i caldrà inscripció prèvia. En la fase presencial -27, 28 i 29 de juny- es faran activitats en diferents espais de la ciutat.

Més concretament, la primera jornada de l'MSC virtual, el 5 de maig, es donaran a conèixer els impactes vinculats a l'activitat minera i com s'han accentuat amb la Covid-19. També es parlarà del poder de la compra pública socialment responsable i dels reptes que afronten les persones treballadores de la indústria, com ara la llibertat d’associació, el treball forçós, o la càrrega viscuda per les dones pel que fa a l’exposició a químics. Es tractarà, especialment, el cas dels treballadors de minoria ètnica Uigur a la Xina.En la segona jornada virtual, el 6 de maig, es tractaran temes com el tràfic il·legal d'aparells electrònics, els projectes legislatius europeus per tal d'impulsar la reparabilitat dels aparells i desafiar l'obsolescència programada. També hi haurà un panel sobre consum de dades.El mes de juny, l'MSC es traslladarà a l’espai públic de la ciutat per desplegar-se en activitats diverses i participatives a l'aire lliure, depenent de la situació sanitària del moment.Enguany, l'edició del congrés social va acompanyada d'un projecte pilot en quatre centres educatius de la ciutat perquè els alumnes aprofundeixin els seus coneixements sobre la cadena de subministrament electrònica, els seus impactes i les alternatives de consum electrònic responsable. El projecte, desenvolupat amb el suport del Consorci d'Educació de Barcelona, es va iniciar el mes passat i s'allargarà durant el mes de maig.