Imatge d'una terrassa de bar a Barcelona en plena desescalada

La regió catalana que té el risc de contagi i rebrot més alt de tota la pandèmia

Barcelona registra el pic més alt de tota la pandèmia

Tot i l'avenç de la vacunació, la taxa de contagi i el risc de rebrot a la regió sanitària de Barcelona és el més elevat de tota la pandèmia. Segons l'últim paràmetre, superar els 200 punts implica un risc extrem o molt greu. Actualment a la província de Barcelona supera, en els pitjors casos, 7 vegades aquesta xifra.

La regió sanitària de Barcelona, engloba tres àrees. Pel que fa a la de Barcelona ciutat inclou: la mateixa capital catalana, Montcada i Reixac i una part de Sant Adrià de Besòs. Aquesta àrea ha estat la més afectada amb més de 808 nous positius. El risc de rebrot ha augmentat 407 punts, sumant un total de 1.451, la xifra més alta de la pandèmia. La setmana abans de Sant Joan era de 248. La taxa de confirmats per PCR o test d'antígens és de 407 per cada 100.000 habitants. Això vol dir que el 18% de les proves que es fan són positives.

El risc de contagi augmenta més 300 punts en cada regió

La regió metropolitana del nord de Barcelona: Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, també ha estat una de les més afectades. El risc de rebrot en aquesta àrea s'ha accelerat amb la pujada de 323 punts, sumant un total de 1.096. La velocitat de propagació del virus a passat d'1,32 fa una setmana a 3,25. El total d'ingressats en aquesta àrea és de 140 persones, 13 més que les passades dades.

El risc de rebrot a la regió metropolitana sud, des del Barcelonès Sud fins a les comarques de l'Alt Penedès, s'ha enfilat fins als 310. El total actual de 955 punts contrasta amb els 139 de l'interval anterior. La velocitat de propagació de la Covid en aquesta àrea se situa gairebé a les 3 persones. La setmana anterior era d'1,26, però actualment és de 2,91.

Aquestes dades també afecten i són similars al conjunt català. La taxa de contagi de Catalunya es queda arran de 3, amb 2,99. El risc de rebrot ha pujat 299 punts de capo i se situa als 978. A més, Salut ha notificat 3.339 nous contagis.

Tot això ha fet que països com Bèlgica i Alemanya vegin a Catalunya com territori turístic a evitar o a tractar amb precaució.