Barcelona i Tarragona, entre les capitals espanyoles més insegures l'any 2018

Barcelona és la ciutat que encapçala la llista, amb una xifra de 119,85 delictes per cada 1.000 habitants

Els robatoris amb força a l'interior de vehicles van ser el delicte més comú l'any passat a Tarragona.
Els robatoris amb força a l'interior de vehicles van ser el delicte més comú l'any passat a Tarragona. | @BruixaSagi75

Tarragona i Barcelona s'han convertit en dues de les capitals espanyoles més insegures. Així ho determina el rànquing elaborat pel Ministeri de l'Interior, segons les dades de criminalitat de l'any 2018. La mitjana espanyola és de 45,61 delictes per cada mil habitants, xifra que posiciona el país com el tercer més segur d'Europa. Tarragona, en canvi, té una xifra de 73,34 infraccions penals per cada mil ciutadans, mentre que la ciutat comtal registra fins a 119,85 delictes per cada 1.000 habitants. Els robatoris amb força en l'interior de vehicles van ser el delicte més comú l'any passat: a Tarragona, per exemple, se'n van produir 2.562. 

Tarragona, al capdavant del rànquing d'inseguretat

Barcelona, Marbella, Madrid, Tarragona i Palma de Mallorca. Aquestes són les cinc ciutats de més de 100.000 habitants més insegures d'Espanya, segons el rànquing elaborat pel Ministeri d'Interior després de conèixer les dades de criminalitat de l'any 2018. La mitjana espanyola se situa en els 45,61 delictes per cada mil habitants, xifra que Tarragona supera amb escreix amb les 73,34 infraccions penals. 

L'any passat, els delictes van pujar a la ciutat un 6,6%, sobretot a causa dels robatoris a vehicles, que es van incrementar en un 42%. «No va ser fàcil», va dir el regidor de Seguretat Ciutadana del consistori, Javier Villamayor, durant la presentació dels resultats delictius. Això ha provocat que Tarragona entri de ple en el rànquing de ciutats més insegures, encapçalat per Barcelona amb una xifra de 119,85 delictes per cada 1.000 habitants. 

Gijón, Logronyo i Oviedo, les més segures

Mentre Tarragona lidera la inseguretat, Gijón, Logronyo i Oviedo són les ciutats on menys delictes es produeixen. A Gijón la taxa de delinqüència és de 27,48 infraccions penals per cada mil habitants, a Logronyo de 28,56 i a Oviedo de 29,62. Per darrere s'hi troben Torrejón de Ardoz i Castelló de la Plana, amb una taxa d'uns 31 delictes per cada mil habitants. 


Comentaris

envia el comentari