Barcelona autoritza 3.129 noves terrasses de bars i restaurants

L'Ajuntament ha rebut un total de 6.731 solicituds, i 2.528 han estat denegades

Pla obert de la terrassa d'un bar de la Zona Alta de Lleida
L'Ajuntament de Barcelona permetrà l'ampliació de terrasses a bars i restaurants de la ciutat comtal | CatalunyaDiari

L'Ajuntament de Barcelona ha explicat aquest dimarts que des del passat mes de maig s'han autoritzat l'habilitació o ampliació de 3.129 bars i restaurants a la capital catalana. Segons les dades que han donat els tinents d'alcalde Jaume Collboni i Janet Sanz, el consistori ha rebut 6.731 sol·licituds, 2.600 de les quals s'han rebutjat per defectes no esmenables, mentre que 1.074 de les admeses han estat denegades, la gran majoria d'elles al districte de Ciutat Vella.

De les 3.129 autoritzacions, un 69% corresponen a ampliacions de terrasses ja existents, mentre que el 31% restant són noves. Janet Sanz ha explicat durant la seva compareixença de premsa que les ampliacions i les noves terrasses han suposat l'eliminació de 4.100 places d'aparcament per a cotxes, motos i espais de càrrega i descàrrega. Segons les dades de l'Ajuntament de Barcelona, el 67% de les noves terrasses s'han instal·lat a la vorera, mentre que el 33% restant ho han fet a la calçada.

Barcelona té ara 32.600 taules en terrasses

Durant la roda de premsa, els responsables del consistori barceloní han explicat que actualment a la capital catalana hi ha 32.600 taules en terrasses, 8.600 més que el passat mes de març, quan n'hi havia 24.000. En aquest sentit, cal recordar que aquestes ampliacions i noves terrasses es mantindran vigents durant tot el 2021, segons es va anunciar durant els mesos d'estiu.

De manera paral·lela, el consistori de la ciutat comtal està treballant amb empreses, arquitectes i dissenyadors per crear un nou model homogeni de terrassa en calçada, que els restauradors ja podran començar a implementar al primer trimestre de 2021 i que serà condició per mantenir la llicència l'any 2022.

Jaume Collboni i Jant Sanz han estat acompanyats durant la roda de premsa del director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols. Aquest, molt crític amb la Generalitat i el tancament de bars i restaurants durant més d'un mes, ha definit la gestió de l'Ajuntament com la més eficient entre les administracions públiques. Així mateix, Collboni ha aprofitat també la roda de premsa per criticar el Govern.


Comentaris

envia el comentari