Barcelona torna a tancar dues platges per excés de gent

La Guàrdia Urbana s'ha vist obligada a prendre aquesta mesura

Pla general d'un grup de joves juga al voleivol a la platja del Bogatell de Barcelona
La Guàrdia Urbana de Barcelona va tancar l'accés aquest dissabte a les platges de la Barceloneta i la de Nova Icària  | ACN

Setmana rere setmana Barcelona es veu obligada a tancar alguna de les seves platges a causa del volum de gent que s'hi reuneix. Tot i les recomanacions de la Generalitat de no sortir de casa sinó es tracta de tasques imprescindibles i l'entrada en vigor de diverses restriccions, la costa barcelonina s'ha tornat a omplir d'activitat.

Concretament, la Guàrdia Urbana de Barcelona va restringir l'accés aquest dissabte a les platges de la Barceloneta i la de Nova Icària per excés de gent. A hores d'ara, el Govern descarta un tancament permanent i la tasca de vigilar l'aforament dels espais correspon als consistoris, que han de controlar que es respecti l'aforament, evitar aglomeracions i garantir la distància de seguretat entre usuaris. 

Barcelona adapta els serveis de neteja als usos de l'espai públic marcats per la prevenció de la Covid-19

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el pla d’estiu dels serveis de neteja de la ciutat, que aquest any prioritza les zones que es preveu que siguin més concorregudes, tenint en compte els canvis en els usos de l’espai públic que s’han produït per la Covid-19. Per exemple, els serveis es reforcen en espais públics oberts recentment o en parcs i places. També es farà un repàs més intensiu dels entorns dels contenidors i es farà neteja de punts sensibles amb aigua. El dispositiu d’estiu compta amb 61 equips de reforç, formats per 106 persones, i aquest any es destinaran, en bona part, a les zones amb més presència de vianants que no coincideixen amb els habituals de l’estiu.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat que el consistori preveu que aquest estiu hi hagi menys turisme, però que molts veïns no marxin de vacances. Per tant, hi haurà més veïnat fent usos de la via pública. L'Ajuntament també preveu que les festes populars als barris es redueixin notablement. En aquest context, alguns dels recursos destinats a aquestes qüestions «es podran redistribuir» per a les noves necessitats de neteja.

Així, el repàs d’entorns de contenidors es farà especialment als districtes de l’Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó i Sant Martí. També augmentarà la neteja de les zones verdes del parc de la Ciutadella, els entorns del Parc Güell, els jardins de Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Nou Barris o els interiors d’illa de l’Eixample.

A banda, també hi haurà neteja més intensa de les places de Gràcia, i augmentarà la neteja amb aigua a Ciutat Vella. A les places d’Horta-Guinardó i Nou Barris la neteja es farà amb aigua a pressió, i també es reforçarà la neteja dels entorns de la zona litoral, tant pel que fa als recorreguts més transitats com a la sorra de les platges.


Comentaris

envia el comentari