Imatge d'arxiu d'un concert

Organitzen un concert amb 4.000 voluntaris per saber com es propaga el coronavirus

L'acte tindrà lloc el pròxim 22 d'agost

Les investigacions del coronavirus continuen actives a tot el món amb milers de projectes que pretenen saber com es propaga el virus. Ara, Alemanya  serà pionera amb un experiment de camp que pretén avaluar l'expansió de la malaltia  en un concert tancat on assistiran prop de 4.000 persones.

Concert científic a Alemanya

La ràpida propagació del coronavirus ha estat el principal obstacle per a aturar-lo. Diversos estudis han demostrat que el virus circula amb enorme lleugeresa per espais tancats i plens. Per aquest motiu, la indústria musical i l'oci nocturn estan en el punt de mira davant el risc que comporta la celebració de qualsevol concert.

Per conèixer amb certesa la ràpida expansió del virus en aquests esdeveniments, un grup de científics alemanys de la Universitat Martin Luther de Halle-Wittenberg ha decidit posar en marxa l'estudi Restart-19. El concert científic pretén valorar el  risc real de contagi en aquests esdeveniments a través de tres situacions diferents. Hi haurà tres escenaris amb diversos protocols amb l'objectiu de trobar una manera segura de celebrar aquest tipus d'esdeveniments musicals tan concorreguts.

Tres escenaris amb diferents protocols de seguretat

En el primer escenari se celebrarà un  concert sense cap mena de distanciament social ni mesures d'higiene. En el segon, es realitzarà un  minuciós protocol sanitari. Abans d'accedir al recinte cada voluntari rebrà una  mascareta i un dispositiu de contacte per mesurar els seus moviments i la proximitat amb altres persones.

A més, els participants hauran de rentar-se les mans amb un desinfectant fluorescent amb el qual els científics podran escanejar el lloc amb llums ultraviolats després de l'actuació. També hauran de fer servir l'alcohol en gel ja establert per les autoritats.

Finalment, en el tercer escenari els assistents seran ubicats en grades a 1,5 metres de distància entre ells. El concert tindrà lloc el 22 d'agost a l'estadi Red Bull Arena de Leipzig i els seus assistents podran veure a Tim Bendzko, un conegut cantant i compositor alemany de soul-pop. Acudiran 4.000 voluntaris que com a únic requisit han de tenir entre 18 i 50 anys, donar negatiu en COVID-19 i registrar-se a la pàgina web del projecte .