Barcelona és l'única ciutat de tot Espanya on no es pot entrar ni sortir durant les fases

La ciutat comtal ha arribat aquest dilluns a la fase 1 del desconfinament

Passeig de Sant Joan, a Barcelona, plena de gent, 26/04/2020
Una imatge del passeig de Sant Joan de Barcelona ple de gent, en una foto d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

Barcelona i la seva àrea metropolitana han passat finalment a la fase 1 del pla de desescalada, després d'haver estat durant una setmana les úniques zones de Catalunya en l'anomenada fase 0 avançada. Aquests territoris s'uneixen així a les tres regions que ja van saltar a la 1 la setmana passada: Catalunya Central, Lleida, Girona i l'Alt Penedès i el Garraf. En aquest estadi es poden obrir terrasses al 50% de l'aforament i es poden fer reunions de fins a 10 persones.

Ara bé, es dona una circumstància curiosa que, de retruc, fa que la ciutat de Barcelona i els seus veïns tinguin una restricció extra. No es pot sortir ni entrar de la ciutat, perquè els límits del seu terme municipal coincideixen amb els de la regió sanitària i, per ara, la mobilitat està restringida a l'interior de la mateiza regió sanitària. D'aquesta manera, a la pràctica, Barcelona és l'únic municipi de tot Espanya del qual no es pot entrar ni sortir hores d'ara.

Les novetats de la fase 1 a Barcelona

En la fase 1, on amb el salt de Barcelona i àrea metropolitana hi ha ara mateix gran part de la ciutadania catalana, a banda de l'obertura de terrasses i les reunions en espais públics i privats de fins a deu persones també es podrà obrir hotels i allotjaments turístics, però no es podrà utilitzar els espais comuns. A més, es podran obrir els establiments comercials de més de 400 metres quadrats si només s'habilita una part equivalent a aquest límit.

En l'àmbit cultural, es permetrà la reobertura de museus a un terç d'aforament i es deixarà fer actes culturals i espectacles també amb un terç de l'aforament i amb un màxim de 30 persones en espais tancats i 200 persones en espais oberts, sempre amb el públic assegut. 


Comentaris

envia el comentari