Taules i cadires en una classe buida d'una escola

El Govern diu ara que no: l'ajuda que no arribarà a les escoles i que haurà d'esperar

El conseller assegura que és degut als «problemes de compres internacionals»

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha lamentat aquest dijous que els 30.000 ordinadors que ha d'enviar el Ministeri d'Educació, i que havien d'arribar de cara a Nadal, no es lliuraran fins al mes d'abril. En una interpel·lació al Parlament sobre l'educació secundària i la postobligatòria formulada pels comuns, el titular d'Educació ha explicat que aquesta «mala notícia» és deguda a «problemes de compres internacionals» que està tenint l'Estat espanyol.

Ha explicat també que el professorat està rebent aquests dies el seu equipament informàtic. D'altra banda, Bargalló ha informat que s'han instal·lat ja 5.148 MiFis, els 'routers' sense fil, a alumnes de la postobligatòria. El Departament va prometre 300.000 ordinadors el juliol passat a alumnes de 3r i 4t d'ESO, batxillerat i formació professional.

Bargalló analitza la presencialitat a les aules 

Bargalló ha explicat que la situació ideal d'Educació passa per la presencialitat, però ha recordat que ara mateix no és possible. Ha celebrat que garanteixen la presencialitat a l'obligatòria i ha destacat el sistema híbrid a la postobligatòria, quan els experts demanaven la no presencialitat per evitar la mobilitat.

D'altra banda, el conseller ha detallat que al batxillerat públic s'està fent entre un 50 i un 60% de presencialitat; als cicles formatius entre un 55 i un 65%; en els privats entre un 60 i un 75%. La fórmula implica fer dies alterns (85%), setmanes alternes (10%) i un 5% s'organitza amb altres mètodes.

El conseller celebra el final de la llei Wert

Per la seva banda, Josep Bargalló ha celebrat l'acord amb el PSOE sobre educació que ha permès acabar amb la llei Wert, la «més regressiva». Sobre aquest tema el conseller ha afegit que «ja era hora» perquè «s'ha tardat molt». També s'ha dirigit a Cs per dir-los que si tenen un «problema» amb el PSOE a Madrid perquè volen pactar amb ells però no ho aconsegueixen, això no és problema del Departament d'Educació.

Així ha respost a la diputada de Cs Sònia Sierra, que ha acusat ERC de retallar els drets dels alumnes catalans a canvi dels pressupostos, en referència a l'esmena que garanteix el català com a llengua vehicular. «No és immersió, és submissió. Volem alumnes lliures, iguals i trilingües», ha dit.

«Si el PSOE ha decidit pactar amb els grups que som contraris a l'ensenyament reaccionari, no és culpa nostra. Apunti's a l'ensenyament progressista i podrà arribar a acords. Mentre estigui en l'ensenyament reaccionari, no hi arribarà», ha afegit Bargalló. El conseller ha ironitzat que el reconforta en plena pandèmia «tornar a la història de sempre» i ha afegit que «de tant en tant convé moure's en el món de la ficció".