Pla mitjà d'un dels equips mòbils extraient mostres per a PCR en una escola

Bargalló reclama centrar el focus en la tasca pedagògica d'escoles i instituts

El conseller ha deixat clar que els confinaments per casos positius de Covid-19 seran una constant

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha fet una crida aquest divendres a centrar el focus en la tasca pedagògica que «malgrat les dificultats» estan fent les escoles i instituts catalans i no en les mesures sanitàries. El conseller, que ha valorat «positivament» l'inici de curs, ha deixat clar que els confinaments per casos positius de Covid-19 seran una constant i que, «superat el repte» d'obrir els centres, el que cal és garantir és que puguin fer de la millor manera possible la seva feina «habitual» que és formar als alumnes. «Les mesures sanitàries no són el més important del curs, sinó que gràcies a elles el curs pot funcionar», ha insistit.

Després de visitar l’Escola Mestres Montaña i l’Institut Celestí Bellera de Granollers, el conseller Bargalló ha apuntat que tot i algunes «disfuncions», els departaments de Salut i Educació estan treballant colze a colze per donar respostes «ràpides i efectives» als problemes que van sorgint. La majoria d'ells, ha afegit, «previstos» com ara el confinament i desconfinament de grups. «Està passant estrictament allò que esperàvem», ha emfatitzat.

Bargalló reconeix els errors comesos

«És evident que no ho hem fet tot bé», va declarar Bargalló, en declaracions a Catalunya Ràdio en el dia de l'inici del curs escolar fa més de dues setmanes. «Si ho haguéssim fet tot bé seria preocupant perquè voldria dir que ens estem enganyant», va assegurar el conseller quan se li va preguntar sobre el qüestionament que ha patit durant els darrers mesos.

El conseller d'Educació va dir que el que més li preocupava, i li preocupa, és que «tot allò que les famílies ens demanen que s'apliqui a l'escola, també ho apliquin fora de l'escola» i, en paral·lel, va aprofitar per a recordar a les famílies que també han de posar el seu gra de sorra. D'altra banda, va reconèixer que preocupa la «possible relaxació de mestres i professorat, que és el que ja ha passat quan no tenien alumnes al davant, en situacions com reunions o esmorzars». Tanmateix, segons Bargalló, «és lògic» que un docent es relaxi després d'haver estat «durant hores amb tensió quan tenia l'alumnat al davant».