Vista panorámica de Barcelona

El barri més ric de Catalunya i el segon de l'Estat no és a Barcelona: detall sorpresa

Té una renda mitjana de 102.360 euros

L'Agència Tributària ha fet una anàlisi de les rendes dels declarants per codi postal referida a l'any 2021. Per participar a l'estudi, els municipis havien de tenir una població de més de 200.000 habitants i més de 100.000 declaracions de renda.

Amb la publicació dels resultats, s'ha pogut comprovar que els barris de Barcelona ja no són els que encapçalen la classificació, sinó que s'han superat.

Segons ha publicat la CCMA, les darreres dades indiquen que un barri de Lleida és el segon més ric de l'Estat, darrere de La Moraleja, ubicat a Madrid. Concretament, es tracta del barri de Ciutat Jardí, que n'ha duplicat la renda respecte a l'any anterior, 2020.

Ciutat Jardí, segon barri més ric de l'Estat

Així, el barri lleidatà ha esdevingut el segon més ric del país, amb una renda mitjana de 102.360 euros. La renda del barri ha crescut de manera exponencial, ja que el 2020 la renda per càpita era de 54.797 euros.

Ciutat Jardí, només es veu superat per La Moraleja, districte d'Alcobendas, a Madrid, el barri amb més renda bruta de tot Espanya. Concretament, els habitants de La Moraleja tenen una renda mitjana de 190.949 euros, un 5% més que el 2020. La diferència entre els dos barris és notable, ja que els separen 88.589 euros.

Imatge d'un carrer de Ciutat Jardí, el segon barri més ric de tot l'Estat
Un carrer de Ciutat Jardí, a Lleida. | Google Maps

Darrere de Ciutat Jardí hi ha el barri de Pla de Remei. Es tracta del tercer a la llista, ubicat a la ciutat de València. Allà, la renda mitjana anual supera els 100.000 euros. Una renda que s'ha vist incrementada un 20%, ja que el 2020 tenia una renda mitjana de 87.775 euros.

Barcelona, en quarta posició

Lluny del que s'esperava, els barris de Barcelona ja no formen el rànquing dels barris més rics del país. En aquesta darrera anàlisi, el barri de Pedralbes-Sarrià es troba en quarta posició.

Pedralbes-Sarrià és el barri més ric de la capital catalana, amb una renda mitjana de 98.000 euros cada any. A poca distància se situa el districte de Vallvidrera-Tibidabo i les Planes, amb una renda de poc més de 96.000 euros.

Imatge d'un carrer de Pedralbes, a Barcelona
El barri de Pedralbes és la cambra més rica de l'Estat. | Google Maps

Els més pobres

A l'altre extrem de la balança hi ha els barris més pobres de l'Estat. Torreblanca, a Sevilla, és el barri més pobre de l'Estat amb 10.780 euros anuals.

Pel que fa a Catalunya, el districte més pobre és el Raval de Santa Coloma de Gramenet, amb poc més de 21.000 euros anuals. La llista la segueix el barri de Florida-Les Planes, ubicat a l'Hospitalet de Llobregat, amb poc més de 22.000 euros.