Un barri de Pamplona torna a la fase 2 per un rebrot amb 122 casos positius de Covid-19

Navarra ha registrat 130 nous infectats per coronavirus en les últimes 24 hores

Una noia amb mascareta passeja als seus dos gossos per la ciutat
Un barri de Pamplona torna a la fase 2. | Huffington Post

Navarra ha registrat en les últimes hores 130 nous casos de coronavirus, la meitat d'ells entre joves de 15 a 30 anys. Així, el govern navarrès ha acordat el tancament d'establiments d'oci nocturn a les dues de la matinada i el retrocés a la fase 2 del barri pamplonès de Mendillorri, on un brot acumula 122 contagis.

Sobre aquest barri de la capital navarresa, la consellera de Salut ha comentat que a més de les mesures de la fase 2 pel que fa a restriccions d'aforament en hostaleria, comerç al detall, biblioteques o llocs de culte, s'ha decidit fer la prova PCR de forma voluntària a tots els joves d'entre 17 i 28 anys, uns 2.400, ja que suposen el 93% dels casos de barri.

Increment continuat de casos

La consellera de Salut, Santos Induráin, ha explicat que es tracta d'«un augment de casos de manera continuada i consistent», alhora que ha subratllat que és «una tendència clara i rotunda» que es localitza de forma molt majoritària a Pamplona i la comarca. En aquest sentit, ha dit que la major part dels brots, 21 en total, estan controlats i els seus afectats tenen símptomes lleus, però cal evitar que arribin a població vulnerable.

Induráin ha destacat en roda de premsa que el 59% dels casos són contactes, el que és positiu perquè indica que es detecta de forma «precoç», i en aquest sentit ha destacat les 1.300 proves PCR que es realitzen diàriament, de les quals el 9,6%, segons les últimes dades, són positives.

Amb una vintena d'ingressats per Covid-19 a la xarxa hospitalària, Navarra és la tercera comunitat en incidència acumulada per cada 100.000 habitants, per darrere de l'Aragó i Catalunya. En la darrera setmana, el 65% de nous infectats són persones d'entre 15 i 29 anys, vinculades a brots amb l'oci nocturn.

Noves mesures

Davant aquesta situació, s'ha decidit el tancament dels establiments d'oci nocturn a les dues de la matinada i prohibir 'botellons' o similars en espais públics de dues a sis de la matinada pels riscos que presenten per a la salut l'aglomeració de persones i la relaxació de les mesures de seguretat.

De la mateixa manera, en l'àmbit de l'hostaleria i la restauració, s'ha acordat limitar els grups a un màxim de 10 persones per taula o grups de taules, excepte convivents, i mantenir l'obligatorietat de la distància de seguretat entre taules.


Comentaris

envia el comentari