Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bloque de viviendas en Alcorcón, Madrid

La ridícula multa a una parella després de 2 anys d'okupes en un xalet de luxe

540 euros per okupar una casa a la Milla d'Or de la platja de Sant Joan (Alacant)

Bloc d'habitatges a Alcorcón, Madrid
Una parella ha estat multada amb 540 euros per okupar dos anys un habitatge de luxe a Alacant | agències

El Jutjat d'instrucció número 5 d'Alacant ha condemnat una parella d'okupes a pagar 270 euros cadascun per 'okupar' un habitatge de luxe durant dos anys, amb els seus dos fills. La casa està situada a la bde la  platja de Sant Joan, a la capital alacantina. La família va entrar a la casa a l'hivern de 2018, quan la propietària es trobava en la seva primera residència de Madrid. Van obtenir la llum i a l'aigua dels veïns i van permetre l'entrada d'altres dues parelles, que eren familiars seus.

La parella d'okupes s'ha declarat insolvent

Ara, no pagaran la seva condemna. Segons la informació publicada al diari El Mundo, la propietària no rebrà el pagament de 540 euros per l'okupació del seu habitatge perquè la parella s'ha declarat insolvent. Com a dada, la propietària de l'immoble paga cada any 1.151 euros en concepte d'IBI.

Durant el judici, els 'okupes' Ivaylo i Pavlina van lliurar un contracte de lloguer que el magistrat no va validar com legal. Els acusats deien que un altre home, Georgi, els havia llogat l'immoble. Malgrat això, el jutge afirma en la sentència que era un formulari tret d'internet, emplenat per a la vista oral: «Es tracta d'un contracte simulat i amb el seu ús fraudulent es pretén manipular injustament els fets objectius».

«L'explicació exculpatòria manca de tota credibilitat», diu la sentència judicial

Ivaylo i Pavlina han lluitat per demostrar que algú els va llogar la casa, que els va cobrar 12.500 euros de fiança i el primer any d'ús i gaudi de la llar. A més, el seu advocat  demanava l'absolució de la parella. Finalment, tots dos van reclamar la sentència davant l'Audiència d'Alacant, que va concloure: «L'explicació exculpatòria, ja comuna i generalitzada en fets d'aquesta naturalesa, no té tota credibilitat a l'resultar contrària a les regles de la lògica».