El Govern implementa una nova mesura a Madrid per evitar pèrdues pel coronavirus

Els bars i restaurants sense terrassa de la capital podran treure al carrer una taula alta amb tamborets

Imatge de l'estació de metro 'Plaza de España' de Madrid
El Govern implementa una nova mesura a Madrid per evitar pèrdues pel coronavirus | Unsplash | David Monje

Els bars i restaurants sense terrassa de Madrid podran treure al carrer una taula alta amb tamborets com a mesura per evitar pèrdues a causa de les mesures imposades per la pandèmia del coronavirus, ha anunciat aquest dimecres la vicealcaldessa, Begoña Villacís, en el ple de la capital.

«Per a aquells casos en els quals per l'ample de la vorera no sigui possible instal·lar terrasses, es permet la instal·lació de taules altes de baixa capacitat que solament podran ocupar la banda de mobiliari i/o serveis no destinada a la circulació per als vianants, per la qual cosa l'ample mínim de vorera lliure de pas serà equivalent a l'existent prèviament a la instal·lació de la taula i tamborets», va determinar la Comissió de Terrasses aquest passat divendres.

S'ha de garantir el manteniment de la distància

Les taules altes de baixa capacitat hauran d'anar sempre acompanyades de dos tamborets situats en línia paral·lela a la façana, que hauran d'ocupar-se per clients, com a garantia de manteniment de la distància de seguretat

«En cap cas, i sota cap pretext es permetrà la permanència de persones dempeus al voltant de la taula o envaint la zona d'itinerari per als vianants en la vorera», es va acordar.

La distància dels tamborets a la vorada haurà de ser en tot cas d'almenys 50 centímetres. També han de mantenir-se les distàncies mínimes entre mòduls de terrasses que s'exigeixen per a les taules baixes amb cadires. A més, no podran agrupar-se taules ni tamborets, ni incorporar més de dos tamborets per taula.

El Consistori ja ha rebut 3.283 sol·licituds 

Aquesta Comissió de Terrasses ja havia aprovat que l'espai de les mateixes podia ampliar-se a les bandes d'aparcament i zones terrenques annexes, a més d'augmentar l'horari d'obertura. Aquestes mesures s'uneixen a la devolució de taxa de terrasses pel temps que no han pogut obrir i a la reducció del 25 per cent.

El Consistori ja ha rebut 3.283 sol·licituds per a ampliacions de terrasses, de les quals han estat concedides 1.389 i denegades un total de 405. Queden pendents d'acceptar o rebutjar 1.493 sol·licituds.


Comentaris

envia el comentari