Bars i restaurants podran ampliar les terrasses a Barcelona

Podran instal·lar entre quatre o sis taules de més

Clients en la terrassa d'una cafeteria de Màlaga el 18 de maig del 2020
Els bars i restaurants de Barcelona podran ampliar les seves terrasses | Cedida

Els bars i restaurants de Barcelona que vulguin ampliar la terrassa podran instal·lar-hi un mòdul addicional de quatre taules i quatre cadires per taula, de forma general, o un màxim de sis taules en casos excepcionals. Aquesta és una de les novetats que concreta la proposta de decret anunciada aquest dimecres pel govern municipal.

L'Ajuntament de Barcelona preveu que tots els establiments interessats - també els que no tenen terrassa però volen optar a un espai exterior- puguin sol·licitar-ho a partir de dilluns, quan es preveu que la ciutat entri en fase 1 de desescalada. El decret també incorpora que les autoritzacions de les peticions de cada local per ampliar la terrassa s'hauran de resoldre en un màxim de 15 dies hàbils.

Segons la tinenta d'alcaldia Janet Sanz, aquests 15 dies han de servir per veure si és possible o no la proposta d'ampliació i donar una resposta administrativa. Després cal sumar-hi les actuacions necessàries per fer-ho possible. Així, «l'horitzó» amb què treballa l'ajuntament és que la segona quinzena de juny ja es puguin veure algunes ampliacions.

Més taules exteriors per a bars i restaurants

Els establiments amb terrassa que sol·licitin una ampliació d'espai podran instal·lar un mòdul bàsic de quatre taules amb quatre cadires per taula i en alguns casos fins a sis taules, com a màxim, independentment de les taules que tingui el local. Sempre caldrà respectar els criteris d'ubicació, els dos metres de distància entre taules i les normatives vigents.

Davant d'aquest límit màxim de taules addicionals, Sanz ha remarcat que el 70% de les llicències actuals de terrassa tenen quatre taules o menys i que, per tant, es tracta del «gruix» de casos. A més, ha recordat que Barcelona ha passat de 3.800 terrasses el 2015 a 5.500 el 2020.

Si no es té terrassa, com és el cas de 3.500 bars i restaurants barcelonins, es podrà sol·licitar una autorització de terrassa de fins a quatre taules o fins a sis quan l’ocupació sigui en calçada, respectant els criteris de distància i seguretat i «sense perjudici de l'espai per al vianant». «Pensarem en mesures excepcionals», ha dit Sanz oberta a estudiar tots els plantejaments que els locals facin i que poden incloure, per exemple, una barra al frontal del bar o un barril si no hi ha prou espai per a taules i cadires a l'exterior. «Analitzarem cas a cas», ha repetit.

Amb aquestes condicions, l'Ajuntament estima que el 93% dels 5.500 establiments que disposen actualment de terrassa podran ampliar o mantenir les seves taules. Pel que fa als horaris, no hi ha novetats i són els mateixos aplicables vigents a l'ordenança de terrasses.


Comentaris

envia el comentari