Interior preveu advertències i sancions per als qui no duguin la mascareta posada

Les multes poden anar d'entre els 601 i els 30.000 euros

Dues dones caminen pel carrer amb mascaretes.
Sempre que no es pugui garantir la distància de seguretat s'haurà de dur mascareta  | EP

El Ministeri de l’Interior ha fet públiques aquest dimecres les indicacions per a l’aplicació de l’ordre ministerial de Sanitat que obliga a utilitzar mascaretes a partir d’aquest dijous 21 de maig als espais públics. Però com es regularà el seu ús?

El govern espanyol preveu una primera fase d’advertiments on els agents podran alertar els ciutadans de la necessitat de portar mascareta, però també sancions administratives per la via de la Llei de Seguretat Ciutadana en el cas que la persona no atengui el requeriment. En concret, poden proposar una sanció administrativa com a falta greu de la Llei, fet que comporta multes d’entre 601 i 30.000 euros.

Segons l’ordre que ha difós el Ministeri de l’Interior, durant els primers dies les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat «potenciaran la funció pedagògica». A més, com a norma general, quan els agents tinguin coneixement de l’incompliment «requeriran a la persona que el cometi que es posi la mascareta o es retiri a una zona on sigui possible mantenir la distància de seguretat».

Els agents poden demanar abandonar l’espai

En el cas que l’incompliment tingui lloc en un espai tancat d’ús públic o obert al públic, els agents podran demanar a la persona que no porti mascareta que abandoni aquest espai.

  

  

sanció infracció greu

Comentaris

envia el comentari