El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha estat present aquest dijous al matí al platí dels 'Matins' de TV3, per abordar diversos temes d'actualitat. En concret, s'ha referit a les noves restriccions que s'aplicaran a partir de dilluns vinent a Catalunya, que el Procicat anunciarà avui mateix, fins als últims aldarulls per l'empresonament de Pablo Hasél i la polèmica amb els Mossos.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
Bars i restaurants oberts fins a les 17.00 hores a Catalunya
En aquest sentit, la presentadora del programa, Lídia Heredia, ha avançat el principal canvi que el Govern farà públic al voltant del migdia: la restauració podrà oferir servei presencial a taula de manera ininterrompuda des de les 7:30 hores fins a les 17.00 hores, però encara no desbloquejarà els sopars. «Hi ha una tensió social que l'aire que diu el doctor Argimon ajudarà», s'ha limitat a afegir el conseller Sàmper.
A partir de dilluns els restaurants podran obrir fins les 5 de la tarda. Continua el confinament comarcal i el toc de queda.
— Els matins TV3 (@elsmatins) March 4, 2021
Per Setmana Santa, Catalunya mantindrà el tancament perimetral, no es podrà ni entrar ni sortir per anar a la resta d'Espanya. #ElsMatinsTV3pic.twitter.com/twBXgqNxhM
En aquest sentit, sembla ja evident que es tracta de la principal suavització que notarem la setmana vinent. Ara bé, el confinament comarcal i perimetral seguiran vigents, així com el toc de queda. Per a Setmana Santa, tot i que el conseller ha assenyalat que encara no hi ha cap decisió definitiva, sembla poc probable que es permeti sortir o entrar a Catalunya. «Al Procicat encara no hem parlat de les restriccions per Setmana Santa», ha assegurat.
Aquests dies ja s'havia anunciat que des de Procicat volien modificar els horaris d'hostaleria per a «donar aire» a aquests sectors econòmics i que la gent «pugui respirar» una mica, tal com va afirmar Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública. Per altra banda, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha assegurat a 'Catalunya migdia' que les restriccions també acaben afectant la salut mental, així com el dubte per saber què passarà en un futur pròxim: «El patiment emocional, el patiment mental, té a veure amb la incertesa de tot plegat, però també amb la incertesa de perdre la feina, de no recuperar-la, la baixada d'ingressos econòmics... La pitjor malaltia que podem tenir és la pobresa. I la segona és la mental».