YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Bars i restaurants demanen realitzar tests ràpids de coronavirus als clients

El sector ja havia aconseguit augmentar l'aforament màxim del 30 al 50% en les primeres fases de desescalada

Un cambrer netejant una cadira envoltat de taules i cadires vermelles el 12 de març de 2020
Bars i restaurants demanen realitzar tests ràpids de coronavirus als clients | cedida

Des d'aquest dilluns, 11 de maig,bars i restaurants que tenen terrassa ja poden obrir les seves portes als clients a la majoria de regions que han passat a la Fase 1 de la desescalada, però ho han de fer amb una limitació d'aforament del 50% del màxim permès en una situació normal. 

Però, tot i haver aconseguit que el govern ampliés aquest aforament màxim del 30% al 50%, el sector ha tornat a fer una petició a l'Executiu de Pedro Sánchez que eliminaria totalment aquesta limitació: realitzar tests ràpids de coronavirus a tots els seus clients. 

Així ho han demanat mitjançant un nou pla enviat al govern i que continua amb una de les seves peticions anteriors de mesurar la temperatura dels clients, per la qual necessitarien l'ajuda legal de l'Estat, ja que actualment el dret d'admissió no permet aquesta mesura. 

La idea és similar a la que ja s'aplica a llocs com Hong Kong, on es mesura la temperatura als clients abans d'entrar als locals, però aniria en contra d'alguns dels missatges que el govern ha enviat en els últims mesos sobre aquest tipus de mesures. De fet, hi ha experts que creuen que mesurar la temperatura no és un mètode fiable, ja que hi ha persones amb coronavirus però sense símptomes que passarien la prova sense problemes.

Pel que fa als tests ràpids de coronavirus, Fernando Simón ha desaconsellat en nombroses ocasions que es realitzin a persones asimptomàtiques que no hagin estat en contacte amb positius confirmats, ja que seria malgastar recursos en persones que molt probablement donarien un resultat negatiu, i a més generaria una sensació falsa de seguretat que faria que les persones es relaxessin en les mesures d'higiene. 

Altres mesures del sector hostaler per la desescalada

A banda d'aquesta petició, el sector de la restauració ja ha implementat algunes mesures i s'espera que segueixi adaptant els seus locals a les condicions actuals. També han demanat, per exemple, que és substitueixi la distància mínima de seguretat de 2 metres entre taules per un aforament d'una persona per cada metre quadrat a les terrasses, locals i bufets. 

Una altra de les seves peticions és que no s'elimini el servei de barra dels bars, com ja ha passat en altres països, com a mesura de prevenció. Espanya és un país on tradicionalment les barres ocupen un lloc molt important dins el local, i els empresaris volen poder aprofitar aquesta part sempre que es mantingui una distància d'una persona per cada metre quadrat. 

Amb relació als locals nocturns com discoteques, els restauradors han proposat distàncies de seguretat de 0,6 metres entre clients, molt per sota dels 2 metres actuals, i d'1,25 metres en terrasses, bars i restaurants. 


Comentaris

envia el comentari