Protesta dels bars i els restaurants del Vendrell.

Els bars i restaurants del Vendrell demanen «més esforç» a l'Ajuntament per ajudar el sector

Creuen que les ajudes prestades fins ara són «insuficients»

El sector de l'hostaleria del Vendrell s'ha deixat sentir amb força aquest divendres 30 d'octubre al matí a la plaça Vella del Vendrell. Més d'un centenar de persones han respost a la crida feta per la Unió de Bars i Restaurants del Vendrell i han demanat ajuda urgent per evitar que el sector s'enfonsi, després de les últimes restriccions aprovades per la Generalitat davant la segona onada del coronavirus.

L'hostaleria del Vendrell es mostra en «desacord» amb el tancament de bars i restaurants decretat pel Govern català des del passat 16 d'octubre, alhora que consideren «insuficients» i «insignificants» les ajudes que han rebut per part de l'Ajuntament. Per aquest motiu demanen al consistori «un esforç més gran» per salvar el sector, amb una sèrie de propostes que han traslladat al govern local.

Anul·lació de taxes i rebaixa de l'IBI 

Entre les peticions hi ha l'anul·lació de la totalitat de les taxes d'escombraries comercials i de terrasses, tant de l'any 2020 —en el qual plantegen un retorn en forma de subvenció— com del 2021. També volen que s'anul·lin els interessos dels pagaments que s'endarrereixin en aquests dos anys i que es posposin els embargaments per aquest motiu fins al 2021. Per últim, proposen una rebaixa de la quota anual de l'IBI per als propietaris dels locals.

Des de l'associació recorden que aquest 2020 no s'han gastat molts dels diners pressupostats per a fires i festes, i creuen que aquests es podrien retornar a la població i al comerç. A la concentració d'avui hi han pres parts regidors del govern local i de l'oposició. També han rebut el suport del CIT i del Gremi d'Hostaleria. Des de la Unió de Bars i Restaurants —que compta amb 89 locals adherits, tant del centre del Vendrell com de les platges— no descarten mantenir aquestes protestes cada divendres en diferents punts del municipi.

Protesta dels bars i els restaurants del Vendrell.
La protesta s'ha fet davant de l'Ajuntament del Vendrell. | BP Diari