Les terrassases de tots els bars patiran un canvi durant la desescalada

L'entrada en la fase 1 del pla suposarà el relaxament d'importants restriccions de circulació i reunió a partir de l'11 de maig

Imatge d'arxiu dels empleats d'un bar recollint una terrassa a Madrid quan es va decretar el tancament dels bars
Els hostalers espanyols hauran de treballar al 50% de la seva capacitat a les terrasses per garantir el distanciament social | EFE

El govern ja ha posat en marxa la tornada a la nova normalitat. No obstant això, algunes mesures del pla de desescalada han sofert modificacions d'última hora que comportaran una reordenació de les ciutats.

Dues de les principals modificacions estan incloses dins de la fase 1 del pla, que s'iniciarà a partir de l'11 de maig a la majoria de les províncies espanyoles, amb excepció de la Gomera, El Ferro, La Graciosa i Formentera. Les illes entraran directament en la primera fase a partir d'aquest dilluns 4 de maig.

Modificacions del govern en la fase 1

L'entrada en la fase 1 del pla suposarà el relaxament d'importants restriccions de circulació i reunió, especialment després de les modificacions introduïdes. La primera permetrà reunions de fins a un màxim de deu persones tant en domicilis com a l'aire lliure, mentre que la segona permetrà l'ampliació de les terrasses dels bars.

D'aquesta manera, els retrobaments amb familiars i amics es podran dur a terme també a les terrasses d'aquests establiments, l'obertura ja estava ideada des del principi del pla.

No obstant això, la rectificació de Govern va suposar l'ampliació de l'ocupació de la terrassa, que passarà del 30% al 50%. Aquesta mesura ajudarà els bars i restaurants a incrementar la seva facturació, que tot i així estarà molt lluny dels ingressos generats amb una capacitat de treball del 100%.

Major espai a l'aire lliure

L'ampliació de l'ocupació de les terrasses al 50% inevitablement suposarà l'augment de l'espai destinat a les mateixes, ja que cal garantir el distanciament social entre els clients. No obstant això, la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha volgut advertir que l'ampliació de les terrasses serà «no a costa de les voreres sinó dels cotxes», segons recull 'El País'.

Teresa Ribera considera que la sortida esglaonada al carrer requereix prendre mesures excepcionals per evitar l'expansió del coronavirus, pel que serà imprescindible la «reordenació de les ciutats» per garantir la distància de seguretat entre els habitants. «Si necessitem distància social necessitem més espais a l'aire lliure, caldrà ampliar les terrasses però no a costa de les voreres sinó dels cotxes» ha assenyalat la ministra.

En els últims dies hem vist com la sortida al carrer, principalment a les grans ciutats, ha col·lapsat algunes voreres i carrers principals. Amb els parcs i espais a l'aire lliure encara tancats sembla impossible trobar llocs amplis on les persones puguin circular i reunir-se sense aglomeracions.


Comentaris

envia el comentari